Anders (2017)

Oud bruin (10 D / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 90 min 1.060 SG 1.015 SG 20 6,1% 20 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
20 6,1% 20 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 2,25 kg 40,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Vienna 1,00 kg 18,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Munich I (Weyermann) 1,00 kg 18,0% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramunich I (Weyermann) 0,50 kg 9,0% Malt 51 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 51 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramel/Crystal Malt - 40L 0,25 kg 4,5% Malt 40 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 40 EBC  
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Special B (Castle Malting) 0,25 kg 4,5% Malt 152 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 152 EBC  
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,25 kg 4,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Midnight Wheast 0,05 kg 0,9% Malt 425 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 425 EBC  
Utbyte: 54%
Potential: 1.025 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Goldings, East Kent 40 gr 60 min Kok Pellets 5,00% 20,2 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 20,2
gr/L: 1,7
8.7 mg/L AA
7,1 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Svarta körsbär 1 kg 0 min Ört Sekundärjäsning

Typ: Ört
Användning: Sekundärjäsning

Sura körsbär 560 gr 0 min Ört Sekundärjäsning

Typ: Ört
Användning: Sekundärjäsning

Hallon 500 gr 0 min Ört Sekundärjäsning

Typ: Ört
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Lactobacillus Plantarum 299v Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Windsor Yeast Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Brettanomyces Lambicus Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se