Triss i Ess

Tripel (9 C / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
45,0 L 60 min 1.070 SG 1.013 SG 27 7,8% 5 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
27 7,8% 5 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) Ger 10,00 kg 73,0% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Sugar, Table (Sucrose) 2,00 kg 14,6% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Använd efter kokning: Ja

Dingemans Munich 1,00 kg 7,3% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Honey 0,70 kg 5,1% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 45 gr 60 min Kok Kottar 11,50% 22,2 1,0

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 11,50%
IBU: 22,2
gr/L: 1,0
11.5 mg/L AA
18,3 AAU

Saaz 40 gr 30 min Kok Pellets 2,00% 2,9 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,00%
IBU: 2,9
gr/L: 0,9
1.8 mg/L AA
2,8 AAU

Saaz 25 gr 15 min Kok Pellets 2,00% 1,2 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,00%
IBU: 1,2
gr/L: 0,6
1.1 mg/L AA
1,8 AAU

Saaz 25 gr 5 min Kok Pellets 2,00% 0,5 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,00%
IBU: 0,5
gr/L: 0,6
1.1 mg/L AA
1,8 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
M31 Belgian Tripel Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Medium Body Infusion, Mash Out 67°C 60 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Medium Body Infusion, Mash Out 78°C 5 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se