Far och Söner APA

American Pale Ale (10 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
25,0 L 60 min 1.061 SG 1.010 SG 42 6,8% 427 14 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
42 6,8% 427 14 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Vienna Malt 3,00 kg 46,2% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 90%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Kiln dried malt darker than Pale Malt, but not as dark as Munich Malt
Imparts a golden to orange color to the beer.

Pale Malt (2 Row) Bel 2,50 kg 38,5% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 60,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Base malt for all beer styles
Higher potential yield than US, English equivalent pale ale malts

Wheat, Flaked 0,50 kg 7,7% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Flaked wheat adds to increased body and foam retention
Used in place of raw or torrified wheat for faster conversion and better yield.
May be used in small amounts to improve head retention and body
Examples: Belgian White beer, Wit

Caramel/Crystal Malt - 10L 0,50 kg 7,7% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Cascade 30 gr 40 min Kok Pellets 7,10% 17,2 1,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,10%
IBU: 17,2
gr/L: 1,2
8.5 mg/L AA
7,5 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Cascade 20 gr 20 min Kok Pellets 5,50% 6,1 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 6,1
gr/L: 0,8
4.4 mg/L AA
3,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Citra 50 gr 10 min Kok Pellets 12,00% 20,0 2,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 20,0
gr/L: 2,0
24.0 mg/L AA
21,1 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer.
Substitutes: Unknown

Cascade 50 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 5,50% 0,0 2,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 2,0
11.0 mg/L AA
9,7 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 75 min 2 min Infusion 16,93 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 16,93 L

Utmäskning 76°C 10 min 2 min Infusion 10,83 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,83 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se