Bröl Mörk Stark Belgare

Belgian Dark Strong Ale (26 D / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 90 min 1.090 SG 1.018 SG 31 9,5% 313 29 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
31 9,5% 313 29 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) Bel 6,80 kg 76,0% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 78%

Caramunich Malt 0,50 kg 5,6% Malt 56 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 56 EBC  
Utbyte: 71%

Biscuit Malt 0,25 kg 2,8% Malt 26 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 26 EBC  
Utbyte: 78%

Aromatic Malt 0,17 kg 1,9% Malt 23 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 23 EBC  
Utbyte: 78%

Special B Malt 0,13 kg 1,5% Malt 180 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 180 EBC  
Utbyte: 65%

Chocolate Malt 0,10 kg 1,1% Malt 450 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 450 EBC  
Utbyte: 71%

Dark Belgian Candi Syrup 1,00 kg 11,2% Socker 76 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 76 EBC  
Utbyte: 78%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Northern Brewer 25 gr 90 min Kok Pellets 8,40% 17,3 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,40%
IBU: 17,3
gr/L: 1,1
9.1 mg/L AA
7,4 AAU

Hallertauer Tradition 25 gr 30 min Kok Pellets 5,20% 7,7 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,20%
IBU: 7,7
gr/L: 1,1
5.7 mg/L AA
4,6 AAU

Styrian Goldings 40 gr 15 min Kok Pellets 3,10% 4,7 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,10%
IBU: 4,7
gr/L: 1,7
5.4 mg/L AA
4,4 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Irish Moss 3 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Yeast Nutrient 3 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
White Labs Trappist Ale WLP500 Torr 77%

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 56°C 10 min 0 min Infusion 10,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,00 L

Försockringsrast 66°C 30 min 0 min Infusion 10,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,00 L

Utmäskning 75°C 20 min 0 min Infusion 10,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se