Bröl Belgisk Wit

Witbier (24 A / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 90 min 1.050 SG 1.009 SG 17 5,4% 165 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
17 5,4% 165 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 2,40 kg 49,0% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 82%

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 1,70 kg 34,7% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 82%

Wheat, Flaked 0,80 kg 16,3% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 77%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertau Magnum 12 gr 60 min Kok Kottar 14,20% 17,1 0,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 14,20%
IBU: 17,1
gr/L: 0,5
7.4 mg/L AA
6,0 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 4 gr 0 min Övrigt Mäskning

Typ: Övrigt
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 1 gr 0 min Övrigt Mäskning

Typ: Övrigt
Användning: Mäskning

Coriander Seed 42 gr 5 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Orange Peel, Sweet 42 gr 5 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Wit Ale Torr 76%

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet: 76%
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 55°C 30 min 0 min Infusion 10,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,00 L

Försockringsrast 65°C 60 min 0 min Infusion 10,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,00 L

Utmäskning 76°C 20 min 0 min Infusion 10,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se