Le Coq Trappist

Belgian Dark Strong Ale (18 E / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.099 SG 1.008 SG 30 12% 872 93 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
30 12% 872 93 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 5,35 kg 68,9% Malt 5 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 5 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Special B Malt 0,40 kg 5,2% Malt 355 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 355 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma.

Biscuit Malt 0,40 kg 5,2% Malt 45 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 45 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 6,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 10,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgian

Use for English ales, brown ales and porters.
Adds a biscuit like flavor and aroma.
Can be used as a substitute for toasted malt.

Wheat 0,20 kg 2,6% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 200,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 60%
Protein: 12,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Carafa II 0,07 kg 0,9% Malt 812 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 812 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Used to intensify aroma and color in dark, Munich beers and stouts.

Candi Sugar, Dark 1,35 kg 17,4% Socker 542 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 542 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Belgium

Crystalized Candi Sugar (Sucrose) used in many Belgian Tripels, Dubbels, and holiday ales. Adds head retention and sweet aroma to beer. Darker variants also add color.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings (EKG) 51 gr 90 min Kok Pellets 5,00% 22,3 2,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 22,3
gr/L: 2,6
12.8 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
Used for: English Ale, Porter, Scottish and Irish Ale, Stout, Strong Ale, ESB, Saison, Barleywine.
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: First Gold, Fuggles, other Golding varieties, Progress, Target, and Whitbread Golding
Storage: Good/Fair 965-80% AA after 6 months at 20 C)
4-7% AA / 1.9-2.8% Beta

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Abbey II 1762 Wyeast Labs Flytande 75% 18°C - 24°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 18°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Belgian Ales, Trappist Ales, Abbey Ales, Grand Cru
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Dry flavor with slight fruitiness. High alcohol tolerance.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 65°C 60 min 2 min Infusion 16,52 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 16,52 L

Utmäskning 75°C 10 min 2 min Infusion 5,81 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 5,81 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se