Christmas in July (Ginger Beer)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
11,0 L 60 min 1.049 SG 0.989 SG 0 7,8% 13 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
0 7,8% 13 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Sugar, Table (Sucrose) 1,00 kg 71,4% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Använd efter kokning: Ja

Brown Sugar, Dark 0,40 kg 28,6% Socker 50 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 50 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Använd efter kokning: Ja

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Ingefära 500 gr 12 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Cinnamon Stick 1 gr 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Dried ginger powder 0 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

cloves 3 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Lemon zest 2 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

lemon, juiced 2 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 75 min 2 min Infusion 11,83 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,83 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se