solera

Ljus belgisk ale (9 A / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 120 min 1.049 SG 1.005 SG 4 5,8% 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
4 5,8% 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 3,70 kg 50,7% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

CHÂTEAU WHEAT BLANC 1,60 kg 21,9% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Grapejuice kg = liter 1,50 kg 20,5% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 14%
Potential: 1.006 SG
Använd efter kokning: Ja

CHÂTEAU SPELT 0,50 kg 6,8% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Potential: 1.000 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 3 gr 60 min Kok Kottar 14,50% 4,4 0,1

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 14,50%
IBU: 4,4
gr/L: 0,1
1.9 mg/L AA
1,5 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Roselare Belgian Blend Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 69°C 45 min 2 min Infusion 25,13 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 25,13 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se