Black Bretty

Porter (7 D / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
22,0 L 60 min 1.056 SG 1.011 SG 25 6,1% 42 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
25 6,1% 42 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 3,95 kg 64,5% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked 0,97 kg 15,8% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Crystal 240 0,40 kg 6,5% Malt 127 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 127 EBC  
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Chocolate Malt 0,30 kg 4,9% Malt 450 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 450 EBC  
Utbyte: 73%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Brown Malt (Crisp) 0,30 kg 4,9% Malt 65 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 65 EBC  
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Carafa III (Weyermann) 0,20 kg 3,3% Malt 525 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 525 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Fuggle 20 gr 60 min Kok Pellets 4,50% 9,8 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 9,8
gr/L: 0,9
4.1 mg/L AA
3,2 AAU

Fuggle 50 gr 20 min Kok Pellets 4,50% 14,9 2,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 14,9
gr/L: 2,3
10.2 mg/L AA
7,9 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Ekspiral 1st 1 gr 14 dgr Smak Sekundärjäsning

Typ: Smak
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Suburban Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

uppodlad surölsjäst, tillsattes i lagring efter något halvår Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 69°C 45 min 2 min Infusion 15,96 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 15,96 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se