Mangonero

IPA (5 C / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
21,0 L 60 min 1.080 SG 1.015 SG 71 9,1% 12 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
71 9,1% 12 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) US 6,50 kg 87,8% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramel/Crystal Malt - 20L 0,90 kg 12,2% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 35 gr 60 min Kok Kottar 14,20% 41,7 1,7

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 14,20%
IBU: 41,7
gr/L: 1,7
23.7 mg/L AA
17,5 AAU

Centennial 35 gr 30 min Kok Kottar 8,34% 18,8 1,7

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 8,34%
IBU: 18,8
gr/L: 1,7
13.9 mg/L AA
10,3 AAU

Centennial 35 gr 10 min Kok Kottar 8,34% 8,9 1,7

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 8,34%
IBU: 8,9
gr/L: 1,7
13.9 mg/L AA
10,3 AAU

Mosaic 35 gr 1 min Kok Kottar 13,10% 1,7 1,7

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 13,10%
IBU: 1,7
gr/L: 1,7
21.8 mg/L AA
16,2 AAU

Centennial 30 gr 7 dgr Torrhumling Kottar 8,34% 0,0 1,4

Användning: Torrhumling
Form: Kottar
Alfa: 8,34%
IBU: 0,0
gr/L: 1,4
11.9 mg/L AA
8,8 AAU

Mosaic 65 gr 7 dgr Torrhumling Kottar 13,10% 0,0 3,1

Användning: Torrhumling
Form: Kottar
Alfa: 13,10%
IBU: 0,0
gr/L: 3,1
40.5 mg/L AA
30,0 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Protafloc 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Mango-/Habaneropuré 2 kg 7 dgr Övrigt Sekundärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
US West Coast Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 60 min 2 min Infusion 18,20 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 18,20 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se