Vintersuris 2018

Berliner weisse (10 E / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 60 min 1.035 SG 1.008 SG 16 3,5% 4 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
16 3,5% 4 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Rye Malt (Weyermann) 2,00 kg 50,0% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 63%
Potential: 1.029 SG
Använd efter kokning: Ja

Pilsner 2,00 kg 50,0% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Cascade 15 gr 15 min Kok Pellets 5,50% 5,2 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 5,2
gr/L: 0,7
3.6 mg/L AA
2,9 AAU

Cascade 50 gr 20 min Whirlpool Pellets 5,50% 10,5 2,2

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 10,5
gr/L: 2,2
12.0 mg/L AA
9,7 AAU

Cascade 35 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 5,50% 0,0 1,5

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,5
8.4 mg/L AA
6,8 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Lactobacillus Plantarum 299v Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Nottingham Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 75 min 2 min Infusion 10,43 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,43 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se