Bucket Brew IPA

IPA (5 C / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 80 min 1.050 SG 1.010 SG 62 5,3% 12 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
62 5,3% 12 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 4,00 kg 78,4% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

CHÂTEAU CARA RUBY NATURE® 0,60 kg 11,8% Malt 25 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 25 EBC  
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked 0,50 kg 9,8% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Mosaic (HBC 369) 15 gr 60 min Kok Pellets 12,25% 23,3 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 23,3
gr/L: 0,8
9.2 mg/L AA
6,5 AAU

Mosaic (HBC 369) 10 gr 20 min Kok Pellets 12,25% 9,4 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 9,4
gr/L: 0,5
6.1 mg/L AA
4,3 AAU

Amarillo 10 gr 20 min Kok Pellets 9,20% 7,1 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,20%
IBU: 7,1
gr/L: 0,5
4.6 mg/L AA
3,2 AAU

Amarillo 15 gr 5 min Kok Pellets 9,20% 3,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,20%
IBU: 3,5
gr/L: 0,8
6.9 mg/L AA
4,9 AAU

Cascade 15 gr 5 min Kok Pellets 5,50% 2,1 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 2,1
gr/L: 0,8
4.1 mg/L AA
2,9 AAU

Cascade - hop stand 30 gr 15 min Whirlpool Pellets 5,50% 5,2 1,5

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 5,2
gr/L: 1,5
8.2 mg/L AA
5,8 AAU

Mosaic hop stand 30 gr 15 min Whirlpool Pellets 12,25% 11,6 1,5

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 11,6
gr/L: 1,5
18.4 mg/L AA
13,0 AAU

Centennial 40 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 10,00% 0,0 2,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,0
20.0 mg/L AA
14,1 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
California Ale Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 10 min 2 min Infusion 13,30 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 13,30 L

Försockringsrast 63°C 60 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Step3 73°C 5 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se