huspilsner v.07

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
10,6 L 75 min 1.048 SG 1.009 SG 41 5,2% 4 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
41 5,2% 4 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 1,83 kg 85,1% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Extra Pale Malt, Maris Otter 0,32 kg 14,9% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Nelson Sauvin 5 gr 30 min Kok Pellets 12,00% 11,3 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 11,3
gr/L: 0,5
5.7 mg/L AA
2,1 AAU

Nelson Sauvin 10 gr 15 min Kok Pellets 12,00% 14,6 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 14,6
gr/L: 0,9
11.4 mg/L AA
4,2 AAU

Nelson Sauvin 15 gr 5 min Kok Pellets 12,00% 8,8 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 8,8
gr/L: 1,4
17.1 mg/L AA
6,3 AAU

Nelson Sauvin 30 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 6,7 2,8

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 6,7
gr/L: 2,8
8.5 mg/L AA
3,2 AAU

Nelson Sauvin 40 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 3,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 3,8
45.5 mg/L AA
16,9 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Gypsum (Calcium Sulfate) 3,23 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Lactic Acid 0,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 0,99 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride 0,61 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 0,38 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Saflager Lager Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Lager

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
inmäsk 51°C 0 min 4 min Infusion 14,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 14,00 L

Proteinrast 52°C 10 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Försockringsrast 1 65°C 55 min 11 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 11 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Försockringsrast 2 72°C 30 min 9 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 9 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 6 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 6 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se