huspilsner v.07
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10,6 L | 75 min | 1.048 SG | 1.009 SG | 41 | 5,2% |
4 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
41 | 5,2% |
4 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 1,83 kg | 85,1% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Extra Pale Malt, Maris Otter | 0,32 kg | 14,9% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Nelson Sauvin | 5 gr | 30 min | Kok | Pellets | 12,00% | 11,3 | 0,5 | |
Användning: Kok |
||||||||
Nelson Sauvin | 10 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 14,6 | 0,9 | |
Användning: Kok |
||||||||
Nelson Sauvin | 15 gr | 5 min | Kok | Pellets | 12,00% | 8,8 | 1,4 | |
Användning: Kok |
||||||||
Nelson Sauvin | 30 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 6,7 | 2,8 | |
Användning: Whirlpool |
||||||||
Nelson Sauvin | 40 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 3,8 | |
Användning: Torrhumling |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Gypsum (Calcium Sulfate) | 3,23 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Lactic Acid | 0,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 0,99 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Calcium Chloride | 0,61 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Salt | 0,38 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Saflager Lager | Torr | |||||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
inmäsk | 51°C | 0 min | 4 min | Infusion | 14,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Proteinrast | 52°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Försockringsrast 1 | 65°C | 55 min | 11 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 11 min |
||||||
Försockringsrast 2 | 72°C | 30 min | 9 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 9 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |