huspilsner v.08

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
11,0 L 90 min 1.047 SG 1.008 SG 41 5,2% 3 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
41 5,2% 3 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 2,15 kg 100,0% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Nelson Sauvin 5 gr 30 min Kok Pellets 12,00% 10,9 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 10,9
gr/L: 0,5
5.5 mg/L AA
2,1 AAU

Nelson Sauvin 5 gr 15 min Kok Pellets 12,00% 7,1 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 7,1
gr/L: 0,5
5.5 mg/L AA
2,1 AAU

Simcoe 5 gr 15 min Kok Pellets 13,00% 7,6 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 7,6
gr/L: 0,5
5.9 mg/L AA
2,3 AAU

Nelson Sauvin 10 gr 5 min Kok Pellets 12,00% 5,7 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 5,7
gr/L: 0,9
10.9 mg/L AA
4,2 AAU

Simcoe 5 gr 5 min Kok Pellets 13,00% 3,1 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 3,1
gr/L: 0,5
5.9 mg/L AA
2,3 AAU

Nelson Sauvin 20 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 4,3 1,8

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 4,3
gr/L: 1,8
5.5 mg/L AA
2,1 AAU

Simcoe 10 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 2,2 0,9

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 2,2
gr/L: 0,9
2.7 mg/L AA
1,1 AAU

Nelson Sauvin 40 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 3,6

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 3,6
43.6 mg/L AA
16,9 AAU

Citra 30 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 2,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,7
32.7 mg/L AA
12,7 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Lactic Acid 0,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (Calcium Sulfate) 3,23 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 0,99 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride 0,61 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 0,38 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Saflager Lager Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Lager

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 52°C 10 min 15 min Temperatur 14,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 14,00 L

Försockringsrast 1 64°C 55 min 11 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 11 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Försockringsrast 2 72°C 30 min 9 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 9 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 6 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 6 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se