Rabarbeer v2
Saison (9 H / SHBF 2017)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.065 SG | 1.017 SG | 22 | 6,6% |
9 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
22 | 6,6% |
9 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Rabarber | 5,00 kg | 51,3% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2,00 kg | 20,5% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Pale Ale | 1,25 kg | 12,8% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Pilsner (Weyermann) | 0,75 kg | 7,7% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Carahell (Weyermann) | 0,25 kg | 2,6% | Malt |
13 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Milk Sugar (Lactose) | 0,25 kg | 2,6% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker |
|||||
Havreskal | 0,25 kg | 2,6% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings (EKG) | 28 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,00% | 17,2 | 1,6 | |
Användning: Kok |
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 17 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 5,2 | 0,9 | |
Användning: Kok |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Epsom Salt (MgSO4) | 2,60 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Calcium Chloride | 1,09 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Salt | 0,68 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Malto-Dextrine | 250 gr | 5 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Rustic | Flytande | |||||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 15 min | 40 min | Temperatur | 20,12 L | |
Höjningstid: 40 min |
||||||
Försockringsrast | 65°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |