Rabarbeer v2

Saison (9 H / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.065 SG 1.017 SG 22 6,6% 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
22 6,6% 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Rabarber 5,00 kg 51,3% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 10%
Potential: 1.005 SG
Använd efter kokning: Ja

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 2,00 kg 20,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Pale Ale 1,25 kg 12,8% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Pilsner (Weyermann) 0,75 kg 7,7% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Carahell (Weyermann) 0,25 kg 2,6% Malt 13 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 13 EBC  
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Milk Sugar (Lactose) 0,25 kg 2,6% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Havreskal 0,25 kg 2,6% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Potential: 1.000 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings (EKG) 28 gr 60 min Kok Pellets 5,00% 17,2 1,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 17,2
gr/L: 1,6
7.8 mg/L AA
4,9 AAU

East Kent Goldings (EKG) 17 gr 15 min Kok Pellets 5,00% 5,2 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 5,2
gr/L: 0,9
4.7 mg/L AA
3,0 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Epsom Salt (MgSO4) 2,60 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride 1,09 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 0,68 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Malto-Dextrine 250 gr 5 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Rustic Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 15 min 40 min Temperatur 20,12 L

Höjningstid: 40 min
Typ: Temperatur
Vatten: 20,12 L

Försockringsrast 65°C 75 min 20 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se