Mosaikbomb

IPA (5 C / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.058 SG 1.011 SG 149 6,4% 10 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
149 6,4% 10 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale 2,00 kg 36,6% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Maris Otter (Crisp) 2,00 kg 36,6% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Wheat, Torrified 0,62 kg 11,3% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked 0,50 kg 9,1% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Rice Hulls 0,25 kg 4,6% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Potential: 1.000 SG
Använd efter kokning: Ja

Crystal 150 0,10 kg 1,8% Malt 86 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 86 EBC  
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Mosaic (HBC 369) 50 gr 15 min Kok Pellets 11,00% 35,8 2,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 35,8
gr/L: 2,8
30.6 mg/L AA
19,4 AAU

Mosaic (HBC 369) 260 gr 20 min Whirlpool Pellets 11,00% 113,6 14,4

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 113,6
gr/L: 14,4
158.9 mg/L AA
100,9 AAU

Mosaic (HBC 369) 120 gr 9 dgr Torrhumling Pellets 11,00% 0,0 6,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 0,0
gr/L: 6,7
73.3 mg/L AA
46,6 AAU

Mosaic (HBC 369) 120 gr 8 dgr Torrhumling Pellets 11,00% 0,0 6,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 0,0
gr/L: 6,7
73.3 mg/L AA
46,6 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 4,55 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 2,92 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 2,87 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Barbarian Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 75 min 24 min Temperatur 11,50 L

Höjningstid: 24 min
Typ: Temperatur
Vatten: 11,50 L

Utmäskning 78°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se