Amarilloslask

IPA (5 C / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.066 SG 1.011 SG 46 7,5% 19 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 7,5% 19 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale 5,00 kg 82,9% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramunich II (Weyermann) 0,38 kg 6,3% Malt 63 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 63 EBC  
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramalt (Thomas Fawcett) 0,32 kg 5,3% Malt 15 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 15 EBC  
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Carahell (Weyermann) 0,28 kg 4,6% Malt 13 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 13 EBC  
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Carapils (Briess) 0,05 kg 0,8% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Amarillo 10 gr 60 min Kok Pellets 7,70% 9,4 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,70%
IBU: 9,4
gr/L: 0,6
4.3 mg/L AA
2,7 AAU

Amarillo 30 gr 15 min Kok Pellets 7,70% 14,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,70%
IBU: 14,0
gr/L: 1,7
12.8 mg/L AA
8,1 AAU

Amarillo 80 gr 20 min Whirlpool Pellets 7,70% 22,8 4,4

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 7,70%
IBU: 22,8
gr/L: 4,4
34.2 mg/L AA
21,7 AAU

Amarillo 100 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 7,70% 0,0 5,6

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 7,70%
IBU: 0,0
gr/L: 5,6
42.8 mg/L AA
27,2 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Epsom Salt (MgSO4) 5,55 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (Calcium Sulfate) 3,52 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 1,68 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride 0,06 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Citrus Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 75 min 21 min Temperatur 12,99 L

Höjningstid: 21 min
Typ: Temperatur
Vatten: 12,99 L

Utmäskning 78°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se