Amarilloslask
IPA (5 C / SHBF 2017)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18,0 L | 90 min | 1.066 SG | 1.011 SG | 46 | 7,5% |
19 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 46 | 7,5% |
19 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Ale | 5,00 kg | 82,9% | Malt |
3 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Caramunich II (Weyermann) | 0,38 kg | 6,3% | Malt |
63 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Caramalt (Thomas Fawcett) | 0,32 kg | 5,3% | Malt |
15 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Carahell (Weyermann) | 0,28 kg | 4,6% | Malt |
13 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Carapils (Briess) | 0,05 kg | 0,8% | Malt |
1 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Amarillo | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 7,70% | 9,4 | 0,6 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Amarillo | 30 gr | 15 min | Kok | Pellets | 7,70% | 14,0 | 1,7 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Amarillo | 80 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 7,70% | 22,8 | 4,4 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Amarillo | 100 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 7,70% | 0,0 | 5,6 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Epsom Salt (MgSO4) | 5,55 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 3,52 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Salt | 1,68 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Calcium Chloride | 0,06 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Citrus | Flytande | |||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | 64°C | 75 min | 21 min | Temperatur | 12,99 L | |
|
Höjningstid: 21 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 7 min |
||||||