Hjortonvete
Ljus veteöl av sydtysk typ (6 A / SHBF 2017)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.047 SG | 1.015 SG | 13 | 4,3% | 373 |
9 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
13 | 4,3% | 373 |
9 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 2,00 kg | 34,1% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2,00 kg | 34,1% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
|||||
Aromatic Malt (Dingemans) | 0,11 kg | 1,9% | Malt |
37 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Hjortron | 1,75 kg | 29,8% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt http://www.plantsfood.com/brixvalue.htm Med/Hi Crossover values used. For the best accuracy measure the Brix (Refractometer) of the fruit used and place that value in the Dry Yield Fine Grain field.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrueh | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,00% | 11,6 | 1,1 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 8 gr | 5 min | Kok | Pellets | 4,00% | 0,9 | 0,4 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safbrew Wheat | WB-06 | DCL/Fermentis | Torr | 68% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis A specialty yeast for wheat beer fermentation. The yeast produces a subtle estery and phenlol flavor typical of wheat beers. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 67°C | 60 min | 22 min | Temperatur | 11,50 L | |
Höjningstid: 22 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |