Lingonblond
Belgian Blond Ale (18 A / BJCP 2008)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.068 SG | 1.015 SG | 20 | 7,1% | 661 |
13 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
20 | 7,1% | 661 |
13 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 5,00 kg | 70,9% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 0,20 kg | 2,8% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
|||||
Aromatic Malt (Dingemans) | 0,15 kg | 2,1% | Malt |
37 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Candi Syrup, Golden | 0,45 kg | 6,4% | Sirap |
10 EBC
|
|
Typ:
Sirap Candi Syrup used in many Belgian Tripels, Dubbels, and holiday ales. A decadent Golden Belgian style Candi Syrup that contributes rich caramel flavors followed by a subtle fruit back-palate. Good in Belgian Golden Ale's, Tripels, Bier de Garde, Saison, Belgian Blonde, and all lighter Belgian Ale's. |
|||||
Fruit - Lingon | 1,25 kg | 17,7% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings (EKG) | 33 gr | 20 min | Kok | Pellets | 5,00% | 12,0 | 1,8 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 8 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 2,4 | 0,4 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 8 gr | 15 min | Kok | Pellets | 4,00% | 1,9 | 0,4 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafBrew Ale | S-33 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 18°C - 22°C | |
Labb: DCL/Fermentis General purpose ale yeast, widely used. Very consistent, clean finish. High attenuation and good flavor profile. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 65°C | 90 min | 22 min | Temperatur | 11,50 L | |
Höjningstid: 22 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |