Wreedesbock
Dubbelbock (2 B / SHBF 2017)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 90 min | 1.075 SG | 1.023 SG | 22 | 7,0% | 696 |
28 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
22 | 7,0% | 696 |
28 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Munich II (Weyermann) | 3,54 kg | 51,5% | Malt |
17 EBC
|
|
Typ:
Malt Darker Munich Malt. Used as a base malt in many German beer styles. Fest beers, bocks and ales. Enhances malt flavour and aroma |
|||||
Pilsner (Weyermann) | 1,00 kg | 14,5% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Vienna Malt (Weyermann) | 1,00 kg | 14,5% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Vienna base malt - used in many continental beer styles. Full bodied, golden color. |
|||||
Caramunich 3 | 0,50 kg | 7,3% | Malt |
150 EBC
|
|
Typ:
Malt Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks. |
|||||
Amber Liquid Extract | 0,84 kg | 12,2% | Sirap |
25 EBC
|
|
Typ:
Sirap Unhopped amber color liquid extract.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Northern Brewer | 22 gr | 90 min | Kok | Pellets | 7,70% | 18,4 | 1,1 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 11 gr | 90 min | Kok | Kottar | 4,00% | 4,3 | 0,6 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
||||||||
Hallertauer Mittelfrueh | 9 gr | 15 min | Kok | Kottar | 4,00% | 1,6 | 0,5 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Bavarian Lager | 2206 | Wyeast Labs | Flytande | 75% | 8°C - 14°C | |
Labb: Wyeast Labs Use by many German breweries. Produces a full-bodied, rich, malty beer. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 68°C | 90 min | 20 min | Temperatur | 10,73 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |