Just Another Wit

Belgisk wit (6 D / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,5 L 60 min 1.050 SG 1.009 SG 23 5,5% 3 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
23 5,5% 3 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat, Torrified 2,00 kg 44,4% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 79%
Använd efter kokning: Ja

Pilsner (2 Row) Bel 2,00 kg 44,4% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 79%
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked 0,50 kg 11,1% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 80%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Warrior 9 gr 60 min Kok Pellets 15,50% 17,3 0,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,50%
IBU: 17,3
gr/L: 0,4
6.8 mg/L AA
4,9 AAU

Rakau 10 gr 15 min Kok Pellets 9,90% 6,1 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,90%
IBU: 6,1
gr/L: 0,5
4.8 mg/L AA
3,5 AAU

Rakau 10 gr 0 min Kok Pellets 9,90% 0,0 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,90%
IBU: 0,0
gr/L: 0,5
4.8 mg/L AA
3,5 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Bitter Orange Peel 15 gr 10 min Smak Kok

Typ: Smak
Användning: Kok

Coriander Seeds 20 gr 10 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Sweet Orange Peel 20 gr 10 min Smak Kok

Typ: Smak
Användning: Kok

Lime Peel 5 gr 10 min Smak Kok

Typ: Smak
Användning: Kok

Lemon Peel 15 gr 0 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
WLP400 - Belgian Wit Ale Yeast Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Vete

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 63°C 60 min 0 min Infusion 12,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 12,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se