Prunus Spinosa

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,9 L 60 min 1.052 SG 1.003 SG 32 6,5% 5 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
32 6,5% 5 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) UK 3,80 kg 85,4% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Sugar, Table (Sucrose) 0,35 kg 7,9% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Använd efter kokning: Ja

Wheat Malt, Bel 0,20 kg 4,5% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramel/Crystal Malt - 60L 0,10 kg 2,2% Malt 30 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 30 EBC  
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Nelson Sauvin 8 gr 60 min Kok Pellets 12,00% 12,6 0,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 12,6
gr/L: 0,4
5.1 mg/L AA
3,4 AAU

Nelson Sauvin 10 gr 20 min Kok Pellets 12,00% 9,6 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 9,6
gr/L: 0,5
6.3 mg/L AA
4,2 AAU

Perle 12 gr 20 min Kok Pellets 8,00% 7,7 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,00%
IBU: 7,7
gr/L: 0,6
5.1 mg/L AA
3,4 AAU

Nelson Sauvin 10 gr 2 min Kok Pellets 12,00% 1,3 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 1,3
gr/L: 0,5
6.3 mg/L AA
4,2 AAU

Perle 12 gr 2 min Kok Pellets 8,00% 1,1 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,00%
IBU: 1,1
gr/L: 0,6
5.1 mg/L AA
3,4 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Slånbär 390 gr 7 dgr Smak Sekundärjäsning

Typ: Smak
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
M29 french Saison Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Infusion 10,69 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,69 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se