Another Suckerpunch

Dubbel IPA (5 E / SHBF 2018)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 30 min 1.078 SG 1.018 SG 64 8,4% 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
64 8,4% 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
LME BriesSweet White Sorghum Syrup 4,50 kg 78,3% Sirap 3 EBC
 

Typ: Sirap
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Malted 1,00 kg 17,4% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked 0,25 kg 4,3% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Perle 30 gr 30 min Kok Pellets 6,66% 15,1 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,66%
IBU: 15,1
gr/L: 1,5
10.0 mg/L AA
7,0 AAU

Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 100 gr 30 min Whirlpool Pellets 12,80% 48,5 5,0

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 12,80%
IBU: 48,5
gr/L: 5,0
64.0 mg/L AA
45,2 AAU

Cryo - Citra 38 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 25,00% 0,0 1,9

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 25,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,9
46.9 mg/L AA
33,1 AAU

Cryo - Citra 38 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 25,00% 0,0 1,9

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 25,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,9
46.9 mg/L AA
33,1 AAU

Mosaic (HBC 369) 150 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 12,25% 0,0 7,5

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 0,0
gr/L: 7,5
91.9 mg/L AA
64,8 AAU

Mosaic (HBC 369) 160 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 12,25% 0,0 8,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 0,0
gr/L: 8,0
98.0 mg/L AA
69,1 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 4,55 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 2,86 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 2,60 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Yeast Nutrient 0 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Dry Hop Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Infusion 11,50 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,50 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se