Waniko

Imperial stout (8 D / SHBF 2017)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 180 min 1.126 SG 1.052 SG 27 11% 50 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
27 11% 50 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) 4,00 kg 41,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Maris Otter Pale Liquid Extract 3,00 kg 31,1% Sirap 6 EBC
 

Typ: Sirap
Färg: 6 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramunich I (Weyermann) 0,75 kg 7,8% Malt 51 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 51 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Maltodextrin 0,50 kg 5,2% Socker 3 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Pale Chocolate Malt 0,50 kg 5,2% Malt 254 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 254 EBC  
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked (Briess) 0,50 kg 5,2% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 85%
Potential: 1.039 SG
Använd efter kokning: Ja

Roasted Barley (Thomas Fawcett) 0,25 kg 2,6% Malt 609 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 609 EBC  
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Rice Hulls 0,15 kg 1,6% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Potential: 1.000 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Mosaic (HBC 369) 20 gr 60 min Kok Pellets 12,25% 17,4 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 17,4
gr/L: 1,1
13.6 mg/L AA
8,6 AAU

Fuggles 25 gr 60 min Kok Pellets 4,50% 8,0 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 8,0
gr/L: 1,4
6.2 mg/L AA
4,0 AAU

Fuggles 20 gr 10 min Whirlpool Pellets 4,50% 1,2 1,1

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 1,2
gr/L: 1,1
5.0 mg/L AA
3,2 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 14,22 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 4,61 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 1,27 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (Calcium Sulfate) 1,19 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Yeast Nutrient 0 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Kokos 500 gr 5 dgr Smak Sekundärjäsning

Typ: Smak
Användning: Sekundärjäsning

Vanilj 3 gr 5 dgr Krydda Sekundärjäsning

Typ: Krydda
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
London ESB Ale Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

San Diego Super Yeast Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 69°C 60 min 20 min Temperatur 8,20 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 8,20 L

Mash Step 72°C 20 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 6 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 6 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se