Waniko
Imperial stout (8 D / SHBF 2017)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 180 min | 1.126 SG | 1.052 SG | 27 | 11% |
50 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
27 | 11% |
50 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) | 4,00 kg | 41,5% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Maris Otter Pale Liquid Extract | 3,00 kg | 31,1% | Sirap |
6 EBC
|
|
Typ:
Sirap |
|||||
Caramunich I (Weyermann) | 0,75 kg | 7,8% | Malt |
51 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Maltodextrin | 0,50 kg | 5,2% | Socker |
3 EBC
|
|
Typ:
Socker |
|||||
Pale Chocolate Malt | 0,50 kg | 5,2% | Malt |
254 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Oats, Flaked (Briess) | 0,50 kg | 5,2% | Malt |
1 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,25 kg | 2,6% | Malt |
609 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Rice Hulls | 0,15 kg | 1,6% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Mosaic (HBC 369) | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 12,25% | 17,4 | 1,1 | |
Användning: Kok |
||||||||
Fuggles | 25 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,50% | 8,0 | 1,4 | |
Användning: Kok |
||||||||
Fuggles | 20 gr | 10 min | Whirlpool | Pellets | 4,50% | 1,2 | 1,1 | |
Användning: Whirlpool |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Calcium Chloride | 14,22 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Salt | 4,61 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 1,27 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 1,19 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning |
||||||
Yeast Nutrient | 0 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
||||||
Kokos | 500 gr | 5 dgr | Smak | Sekundärjäsning | ||
Typ: Smak |
||||||
Vanilj | 3 gr | 5 dgr | Krydda | Sekundärjäsning | ||
Typ: Krydda |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
London ESB Ale | Flytande | |||||
Labb: |
||||||
San Diego Super Yeast | Flytande | |||||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 69°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 8,20 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Mash Step | 72°C | 20 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |