Waniko
Imperial stout (8 D / SHBF 2017)
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18,0 L | 180 min | 1.126 SG | 1.052 SG | 27 | 11% |
50 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 27 | 11% |
50 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) | 4,00 kg | 41,5% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Maris Otter Pale Liquid Extract | 3,00 kg | 31,1% | Sirap |
6 EBC
|
|
|
Typ:
Sirap |
|||||
| Caramunich I (Weyermann) | 0,75 kg | 7,8% | Malt |
51 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Maltodextrin | 0,50 kg | 5,2% | Socker |
3 EBC
|
|
|
Typ:
Socker |
|||||
| Pale Chocolate Malt | 0,50 kg | 5,2% | Malt |
254 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Oats, Flaked (Briess) | 0,50 kg | 5,2% | Malt |
1 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,25 kg | 2,6% | Malt |
609 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Rice Hulls | 0,15 kg | 1,6% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Mosaic (HBC 369) | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 12,25% | 17,4 | 1,1 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Fuggles | 25 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,50% | 8,0 | 1,4 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Fuggles | 20 gr | 10 min | Whirlpool | Pellets | 4,50% | 1,2 | 1,1 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Calcium Chloride | 14,22 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Salt | 4,61 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Epsom Salt (MgSO4) | 1,27 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 1,19 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Yeast Nutrient | 0 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt |
||||||
| Kokos | 500 gr | 5 dgr | Smak | Sekundärjäsning | ||
|
Typ: Smak |
||||||
| Vanilj | 3 gr | 5 dgr | Krydda | Sekundärjäsning | ||
|
Typ: Krydda |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| London ESB Ale | Flytande | |||||
|
Labb: |
||||||
| San Diego Super Yeast | Flytande | |||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | 69°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 8,20 L | |
|
Höjningstid: 20 min |
||||||
| Mash Step | 72°C | 20 min | 4 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 6 min |
||||||