Citronad

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
8,0 L 10 min 1.114 SG 1.024 SG 0 13% 6 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
0 13% 6 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Honey 3,00 kg 90,9% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Fruit - Lemon 0,30 kg 9,1% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 7%
Potential: 1.003 SG
Använd efter kokning: Ja

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Pectic Enzyme 5 gr 0 min Övrigt Primärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Primärjäsning

Jästnäring 0 gr 10 min Övrigt Primärjäsning

Typ: Övrigt
Användning: Primärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Sweet Mead Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Vin

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 75 min 15 min Infusion 11,83 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,83 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se