Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale ( / Brewers Association 2018)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
23,0 L 60 min 1.062 SG 1.012 SG 57 6,6% 6 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
57 6,6% 6 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 5,00 kg 75,8% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Wheat Malt Pale 0,96 kg 14,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Rice Hulls 0,30 kg 4,5% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 0%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Wheat Torrified 0,24 kg 3,6% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 79%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Crisp

Maris Otter 0,10 kg 1,5% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 83%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Crisp

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 15 gr 0 min Vörthumling Pellets 17,00% 0,0 0,7

Användning: Vörthumling
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 0,0
gr/L: 0,7
11.1 mg/L AA
9,0 AAU

Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 15 gr 10 min Kok Pellets 17,00% 0,0 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 0,0
gr/L: 0,7
11.1 mg/L AA
9,0 AAU

Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 52 gr 10 min Whirlpool Pellets 17,00% 0,0 2,3

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,3
38.4 mg/L AA
31,2 AAU

Citra 200 gr 0 dgr Torrhumling Pellets 14,00% 0,0 8,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 14,00%
IBU: 0,0
gr/L: 8,7
121.7 mg/L AA
98,8 AAU

Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 52 gr 0 dgr Torrhumling Pellets 17,00% 0,0 2,3

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,3
38.4 mg/L AA
31,2 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride (CaCl2) 1,17 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 2,76 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (CaSO4) 1,23 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Lactic Acid 12,00 gr 0 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride (CaCl2) 0,74 gr 0 min Vattenjustering Sparge

Typ: Vattenjustering
Användning: Sparge

Epsom Salt (MgSO4) 1,73 gr 0 min Vattenjustering Sparge

Typ: Vattenjustering
Användning: Sparge

Gypsum (CaSO4) 0,77 gr 0 min Vattenjustering Sparge

Typ: Vattenjustering
Användning: Sparge

Lactic Acid 2,57 gr 0 min Vattenjustering Sparge

Typ: Vattenjustering
Användning: Sparge

Yeast Nutrients 3 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Vermont Ale Yeast Bay Flytande 75%

Labb: Yeast Bay
Labb: Yeast Bay
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 67°C 60 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Temperature 76°C 10 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se