Weize Ass Bock

Weizenbock (15 C / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
22,7 L 90 min 1.080 SG 1.021 SG 24 7,8% 427 33 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
24 7,8% 427 33 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Dark 4,08 kg 50,0% Malt 14 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 14 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 50%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Darker wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Pilsner (2 Row) Ger 2,27 kg 27,8% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

German base for Pilsners and Bohemian Lagers

Munich Malt - 10L 0,91 kg 11,1% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 2,80%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 13,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Malty-sweet flavor characteristic and adds a slight orange color to the beer.
Does not contribute signficantly to body or head retention.
Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beers

Melanoiden Malt 0,34 kg 4,2% Malt 39 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 39 EBC  
Malningsgrad: 1,30%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 10,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Aromatic malt from Banberg, Germany. Promotes a full flavor and rounds off beer color. Promotes deep red color and malty flavor.

Caramel/Crystal Malt - 40L 0,23 kg 2,8% Malt 79 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 79 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Special B Malt 0,23 kg 2,8% Malt 355 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 355 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma.

Pale Chocolate Malt 0,11 kg 1,4% Malt 394 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 394 EBC  
Malningsgrad: 0,97%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 67%
Potential: 1.031 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,0%
Ursprung: Storbritannien

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hersbrucker 57 gr 60 min Kok Pellets 4,30% 20,8 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,30%
IBU: 20,8
gr/L: 2,5
10.7 mg/L AA
8,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Rice Hulls 0 gr 0 min Övrigt Mäskning

Typ: Övrigt
Användning: Mäskning
Används till: Preventing stuck mashes

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Hefeweizen IV Ale WLP380 White Labs Flytande 77% 19°C - 21°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 19°C - 21°C
Typ: Vete
Flockulering: Låg
Bäst till: German style Hefeweizen
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Large clove and phenolic aroma, but with minimal banana flavor. Citrus and apricot notes. Crisp and drinkable, with some sulfur production.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 69°C 90 min 2 min Infusion 21,29 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 21,29 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se