Sumpan Steam

American Pale Ale (10 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
25,0 L 60 min 1.052 SG 1.013 SG 40 5,2% 487 21 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
40 5,2% 487 21 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt, Maris Otter 2,25 kg 45,0% Malt 18 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 18 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Maris Otter

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Pale Malt (2 Row) UK 2,00 kg 40,0% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Caramel/Crystal Malt - 10L 0,50 kg 10,0% Malt 10 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 10 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Melanoiden Malt 0,25 kg 5,0% Malt 70 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 70 EBC  
Malningsgrad: 1,30%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 10,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Aromatic malt from Banberg, Germany. Promotes a full flavor and rounds off beer color. Promotes deep red color and malty flavor.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus (Tomahawk) 20 gr 60 min Kok Pellets 14,80% 29,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 14,80%
IBU: 29,5
gr/L: 0,8
11.8 mg/L AA
10,4 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
Used for: Bittering, flavor, aroma - IPA, American Pale Ale, Stout, Lager
Aroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitterness
Substitutes: Centennial

Hallertauer Mittelfrueh 30 gr 10 min Kok Pellets 4,20% 4,6 1,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,20%
IBU: 4,6
gr/L: 1,2
5.0 mg/L AA
4,4 AAU
Beta: 4,60%
HSI: 45,00%
Ursprung: Germany

Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship

Hallertauer Mittelfrueh 30 gr 5 min Kok Pellets 4,20% 2,5 1,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,20%
IBU: 2,5
gr/L: 1,2
5.0 mg/L AA
4,4 AAU
Beta: 4,60%
HSI: 45,00%
Ursprung: Germany

Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship

Challenger 20 gr 5 min Kok Pellets 8,30% 3,3 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,30%
IBU: 3,3
gr/L: 0,8
6.6 mg/L AA
5,9 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: Storbritannien

Variant of Northern Brewers heritage
Used for: Both aroma and bittering for ales and lagers
Aroma: Fruity in flavor, spicy aroma, blends well
Substitutes: N/A

Hallertauer Mittelfrueh 40 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 4,20% 0,0 1,6

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 4,20%
IBU: 0,0
gr/L: 1,6
6.7 mg/L AA
5,9 AAU
Beta: 4,60%
HSI: 45,00%
Ursprung: Germany

Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Gypsum (Calcium Sulfate) 10,11 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Epsom Salt (MgSO4) 5,39 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Calcium Chloride 2,49 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Baking Soda 0,99 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
SafLager West European Lager S-23 DCL/Fermentis Torr 74% 8°C - 10°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 8°C - 10°C
Typ: Lager
Flockulering: Hög
Bäst till: German style Lagers and Pilsners.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

German lager yeast strain. Performs well at low temperature. High flocculation and attenuation for a clean German finish.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Infusion 13,04 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 13,04 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se