Rock the Oat
Oatmeal Stout (13 C / BJCP 2008)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 90 min | 1.066 SG | 1.014 SG | 37 | 6,8% | 515 |
68 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
37 | 6,8% | 515 |
68 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner (Weyermann) | 4,00 kg | 61,5% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Pale Malt (Weyermann) | 1,00 kg | 15,4% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
Blackprinz | 0,50 kg | 7,7% | Malt |
926 EBC
|
|
Typ:
Malt De-husked chocolate malt for a smoother flavour. Dark version. Adds color and aroma. Dark beers, Alts, Bockbiers |
|||||
Café Light (Castle Malting) | 0,50 kg | 7,7% | Malt |
250 EBC
|
|
Typ:
Malt Förmedlar en mild och nötaktig kaffe-liknande smak och arom till öl. Lägger komplexitet till mörk ale. Stärker färgen. För tex Stouts, Porters, och något i Brown Ales för inslag av färskt rostat kaffe. |
|||||
Oats, Flaked | 0,50 kg | 7,7% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Wakatu (Hallertau Aroma) | 30 gr | 60 min | Kok | Kottar | 7,50% | 22,5 | 1,5 | |
Användning: Kok Formerly called Hallertau Aroma. Similar to German Hallertau but higher alpha. Excellent Dual Purpose hop, rounded floral aroma with hints of lime.
|
||||||||
Wakatu (Hallertau Aroma) | 30 gr | 10 min | Kok | Kottar | 7,50% | 8,1 | 1,5 | |
Användning: Kok Formerly called Hallertau Aroma. Similar to German Hallertau but higher alpha. Excellent Dual Purpose hop, rounded floral aroma with hints of lime.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Baking Soda | 4,93 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Cocoa nibs | 20 gr | 60 min | Smak | Mäskning | ||
Typ: Smak |
||||||
Cocoa nibs | 30 gr | 5 min | Smak | Kok | ||
Typ: Smak |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafAle English Ale | S-04 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 65°C | 40 min | 2 min | Infusion | 10,85 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Mash Step | 72°C | 20 min | 4 min | Infusion | 0,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 2 min | Infusion | 8,14 L | |
Höjningstid: 2 min |