Sunes Old Ale

Old Ale (17 B / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
21,0 L 60 min 1.081 SG 1.021 SG 51 7,9% 713 46 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
51 7,9% 713 46 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 6,50 kg 88,9% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Black Malt (Crisp) 0,12 kg 1,6% Malt 1300 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1300 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,00%
Utbyte: 65%
Potential: 1.030 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 10,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: UK
Leverantör: Crisp

Caraaroma (Weyermann) 0,12 kg 1,6% Malt 351 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 351 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 3,60%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Very dark caramel malt with aromatic properties. Adds deep red color and aroma. Amber ales, dark lagers, bocks. Substitute for "Belgian Special B" or 120L caramel malts.

Caramunich III (Weyermann) 0,12 kg 1,6% Malt 140 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 140 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 4,70%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

German crystal malt. Adds maltiness, body, aroma and color.

Treacle 0,45 kg 6,2% Sirap 197 EBC
 

Typ: Sirap
Färg: 197 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,7%
Ursprung: Storbritannien

UK mixture of molasses, invert sugar and golden (corn) syrup. Imparts an intense sweet flavor and dark color. Used in dark English ales. Also called "Black Treacle" or the brand name "Lyle's Black Treacle Syrup."

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Nugget 45 gr 60 min Kok Pellets 12,30% 50,6 2,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,30%
IBU: 50,6
gr/L: 2,1
26.4 mg/L AA
19,5 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 24,00%
Ursprung: U.S.

Used for: Bittering hops for ales
Aroma: Strong bittering, heavy, herbal aroma, spicy
Substitutes: Chinook
Examples: Sierra Nevada Porter

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
London Ale III 1318 Wyeast Labs Flytande 73% 18°C - 23°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 18°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: British Ales, Bitters
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Light, fruity flavor. Balanced flavor with hint of sweetness.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 67°C 90 min 0 min Infusion 18,52 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 18,52 L

Utmäskning 76°C 10 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se