Sunes Hoppy Christmas 2019

Specialty IPA (21 B / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
21,0 L 60 min 1.065 SG 1.015 SG 88 6,5% 632 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
88 6,5% 632 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Rice Hulls 0,50 kg 7,9% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 0%
Potential: 1.000 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: US

Hulls are introduced to improve the speed of lautering when making high gravity or high adjunct beers.
Hulls are neutral in flavor, body and color, and are inert
Good for wheat beers, Wits, and others that have high protein mashes.

Extra Pale Premium Pilsnermalt 4,97 kg 78,3% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Leverantör: Weyerman

Wheat, Torrified 0,59 kg 9,2% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
Used primarily in place of raw wheat when making Belgian White and Wit
Faster conversion and higher yield than raw wheat
Protein rest recommended when mashing

Carapils (Briess) 0,29 kg 4,6% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 1,50%
Utbyte: 73%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: Briess

FLAVOR: None
COLOR: None
ITEM NUMBERS AND PACKAGING OPTIONS
adds body, foam retention, and beer stability without influencing color or flavor.
non-fermentables to balance body and flavor of dark beers
Low usage of 1-5% will help achieve desired resu

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 10 gr 60 min Mäskhumling Pellets 15,50% 3,3 0,5

Användning: Mäskhumling
Form: Pellets
Alfa: 15,50%
IBU: 3,3
gr/L: 0,5
7.4 mg/L AA
5,5 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 52,00%
Ursprung: U.S.

Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
Used for: IPA, American Pale Ale, Stout, Lager, Barley Wine
Aroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitterness
Substitutes: Other CTZ, Galena, Chinook, Nugget, Target (U.K.), Northern Brewer (Germany)
Storage: Poor/Very Poor (45-65% AA after 6 months at 20 C)
14-16.5% AA / 4-5% Beta

Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) 90 gr 20 min Whirlpool Pellets 15,50% 44,6 4,3

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 15,50%
IBU: 44,6
gr/L: 4,3
66.4 mg/L AA
49,2 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 52,00%
Ursprung: U.S.

Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
Used for: IPA, American Pale Ale, Stout, Lager, Barley Wine
Aroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitterness
Substitutes: Other CTZ, Galena, Chinook, Nugget, Target (U.K.), Northern Brewer (Germany)
Storage: Poor/Very Poor (45-65% AA after 6 months at 20 C)
14-16.5% AA / 4-5% Beta

Sabro cryo 50 gr 20 min Whirlpool Pellets 26,00% 41,6 2,4

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 26,00%
IBU: 41,6
gr/L: 2,4
61.9 mg/L AA
45,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Sabro cryo 150 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 26,00% 0,0 7,1

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 26,00%
IBU: 0,0
gr/L: 7,1
185.7 mg/L AA
137,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 12,76 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Epsom Salt (MgSO4) 3,08 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Gypsum (Calcium Sulfate) 1,42 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Yeast Nutrient 3 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
SafAle English Ale S-04 DCL/Fermentis Torr 73% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Great general purpose ale yeast.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 66°C 75 min 0 min Infusion 17,15 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Infusion
Vatten: 17,15 L

Utmäskning 76°C 10 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se