BBA IMP STOUT

Imperial Stout (20 C / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
5,0 L 105 min 1.142 SG 1.032 SG 49 14% 127 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
49 14% 127 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale 2,00 kg 43,5% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 80%
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: American

Chocolate Rye 0,50 kg 10,9% Malt 240 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 240 EBC  
Utbyte: 67%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: German

Dry Malt Extract - Dark 0,90 kg 19,6% Torrextrakt 30 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 30 EBC  
Utbyte: 96%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja

Crystal 60L 0,30 kg 6,5% Malt 60 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 60 EBC  
Utbyte: 72%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Storbritannien

Black 0,20 kg 4,3% Malt 600 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 600 EBC  
Utbyte: 75%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Storbritannien

Flaked Oats 0,50 kg 10,9% Adjunkt 2 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 72%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja

Carafa II 0,20 kg 4,3% Malt 425 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 425 EBC  
Utbyte: 70%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: German

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Citra LupuLN2 (Cryo) 5 gr 105 min Kok Pellets 22,50% 27,1 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 22,50%
IBU: 27,1
gr/L: 1,0
22.5 mg/L AA
4,0 AAU

Saaz 10 gr 55 min Kok Kottar 3,50% 6,9 2,0

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 3,50%
IBU: 6,9
gr/L: 2,0
7.0 mg/L AA
1,2 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 US-05 Fermentis / Safale Torr 81% 12°C - 25°C

Labb: Fermentis / Safale
Labb: Fermentis / Safale
Form: Torr
Förjäsbarhet: 81%
Temperatur: 12°C - 25°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium

Super High Gravity Ale Yeast WLP099 WLP099 White Labs Flytande 85% 18°C - 21°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 85%
Temperatur: 18°C - 21°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
60°C 30 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

70°C 30 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se