Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale (9 G / SHBF 2018)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
36,0 L 60 min 1.102 SG 1.019 SG 23 12% 17 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
23 12% 17 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale 8,50 kg 46,7% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 83%

CARABELGE 5,00 kg 27,5% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Utbyte: 74%

Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 3,00 kg 16,5% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 83%

Special B 1,00 kg 5,5% Malt 58 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 58 EBC  
Utbyte: 74%

Biscuit 0,50 kg 2,7% Malt 12 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 12 EBC  
Utbyte: 76%

Muscovado Sirap 0,20 kg 1,1% Sirap 25 EBC
 

Typ: Sirap
Färg: 25 EBC  

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Mosaic LupuLN2 (Cryo) 20 gr 60 min Kok Pellets 22,50% 19,9 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 22,50%
IBU: 19,9
gr/L: 0,6
12.5 mg/L AA
15,9 AAU

Saaz 20 gr 15 min Kok Pellets 3,50% 1,5 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,50%
IBU: 1,5
gr/L: 0,6
1.9 mg/L AA
2,5 AAU

East Kent Goldings 20 gr 10 min Kok Pellets 5,00% 1,6 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 1,6
gr/L: 0,6
2.8 mg/L AA
3,5 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Egenodlad La Trappe Kultur

Labb:
Labb:
Form: Kultur
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se