Witter

Belgisk wit (6 D / SHBF 2018)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
70,0 L 90 min 1.053 SG 1.018 SG 16 4,6% 5 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
16 4,6% 5 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 8,00 kg 56,1% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Finland, Denmark, Sweden, Poland
Leverantör: Viking Malt

Wheat Unmalted 2,50 kg 17,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 75%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Rahr

Wheat 2,00 kg 14,0% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 84%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Finland, Poland
Leverantör: Viking Malt

Oats, Flaked 0,75 kg 5,3% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 85%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Munich 0,50 kg 3,5% Malt 10 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 10 EBC  
Utbyte: 78%
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Sugar, Table (Sucrose) 0,50 kg 3,5% Socker 1 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 100%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Svensk Humle 90 gr 60 min Kok Kottar 5,00% 0,0 1,3

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 5,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,3
6.4 mg/L AA
15,9 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Coriander Seed 20 gr 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Lime peel 1 kg 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Orange Peel, Bitter 30 gr 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Orange Peel, Sweet 2 gr 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Wit M21 Mangrove Jack's Torr 77%

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur:
Typ: Vete

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Temperature 65°C 60 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se