Junibeer

Pale ale (APA) (4 C / SHBF 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.053 SG 1.013 SG 42 5,3% 0 15 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
42 5,3% 0 15 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale (Crisp) 0,75 kg 23,4% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 2,00%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 60,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Base malt for all English beer styles

Vetemalt 0,50 kg 15,6% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 200,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 60%
Protein: 12,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

Tillverkas endast från vårvete. Sorter som lämpar sig för bryggerimarknadens ändamål används. Maltprocessen skiljer sig inte mycket från Pilsnermaltens produktion. Slutlig temperatur är normalt mellan 72-80 C. Vetemalt används främst för veteöl och några andra överjästa öl. Vetemalt används också i lageröl för smakanrikning och för att förbättra skumstabilitet. Typexempel på användning är cirka 50% för veteöl och ca, 20% för bidrag i lageröl.

Caramel Malt - 10L (Briess) 0,25 kg 7,8% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 7,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: Briess

Candy-like Sweetness, Mild Carmel
Golden Color
3-7% in Pilsener for balance
5-15% for color, sweetness &color to light amber beers
CHAR
glassy endosperm create desirable non-fermentables giving ability to contrib' body & head retention & stability

Extra Light Dry Extract 1,20 kg 37,5% Torrextrakt 6 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 95%
Potential: 1.044 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: US

Very light color dry malt extract for general purpose use.
Use as base or to increase gravity of any ale or lager.

Dark Dry Extract 0,50 kg 15,6% Torrextrakt 34 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 34 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 95%
Potential: 1.044 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: US

Dark dry extract for general purpose use.
Use as base or to increase gravity of any dark ale or lager.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Galena 10 gr 60 min Kok Pellets 13,00% 17,8 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 17,8
gr/L: 0,6
7.2 mg/L AA
4,6 AAU
Beta: 8,00%
HSI: 21,00%
Ursprung: U.S.

Used for: General bittering hops for all beers
Aroma: Strong, clean, balanced bittering
Substitutes: Eroica, Northern Brewer, Cluster, Chinook
Examples: Catamount Porter

Amarillo 20 gr 15 min Kok Pellets 9,20% 12,5 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,20%
IBU: 12,5
gr/L: 1,1
10.2 mg/L AA
6,5 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
Used for: IPAs, Ales
Aroma: Intensely fruity (citrus, melon, and stone friuts), floral, tropical notes.
Substitutes: Cascade, Centennial, Simcoe
Storage: Good
8-11% AA / 6-7% Beta

Cascade 20 gr 15 min Kok Pellets 6,60% 9,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,60%
IBU: 9,0
gr/L: 1,1
7.3 mg/L AA
4,7 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Amarillo 30 gr 0 min Kok Pellets 9,20% 0,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 9,20%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
15.3 mg/L AA
9,7 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: U.S.

Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
Used for: IPAs, Ales
Aroma: Intensely fruity (citrus, melon, and stone friuts), floral, tropical notes.
Substitutes: Cascade, Centennial, Simcoe
Storage: Good
8-11% AA / 6-7% Beta

Cascade, New Zealand 24 gr 0 min Kok Pellets 7,30% 0,0 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,30%
IBU: 0,0
gr/L: 1,3
9.7 mg/L AA
6,2 AAU
Beta: 5,20%
HSI: 35,00%
Ursprung: New Zealand

Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers.

Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
Substitutions: Centennial, Amarillo

Cascade 14 gr 0 min Kok Pellets 6,60% 0,0 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,60%
IBU: 0,0
gr/L: 0,8
5.1 mg/L AA
3,3 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Cascade 50 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 5,50% 0,0 2,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 2,8
15.3 mg/L AA
9,7 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Willamette 20 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 5,50% 0,0 1,1

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
6.1 mg/L AA
3,9 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Used for: Finishing American and British Ales
Aroma: Mild, grassy, floral, slightly spicy
Substitutes: Fuggles, East Kent Goldings
Examples: Sierra Nevada Porter, Ballard Bitter

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Björklöv 30 gr 60 min Ört Mäskning

Typ: Ört
Användning: Mäskning

Enbär 13 gr 75 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok
Används till: Smaksättning

Älgört 30 gr 15 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 64°C 60 min 20 min Temperatur 19,00 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 19,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 8 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 8 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se