Junibeer
Pale ale (APA) (4 C / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.053 SG | 1.013 SG | 42 | 5,3% | 0 |
15 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
42 | 5,3% | 0 |
15 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale (Crisp) | 0,75 kg | 23,4% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Base malt for all English beer styles |
|||||
Vetemalt | 0,50 kg | 15,6% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Tillverkas endast från vårvete. Sorter som lämpar sig för bryggerimarknadens ändamål används. Maltprocessen skiljer sig inte mycket från Pilsnermaltens produktion. Slutlig temperatur är normalt mellan 72-80 C. Vetemalt används främst för veteöl och några andra överjästa öl. Vetemalt används också i lageröl för smakanrikning och för att förbättra skumstabilitet. Typexempel på användning är cirka 50% för veteöl och ca, 20% för bidrag i lageröl. |
|||||
Caramel Malt - 10L (Briess) | 0,25 kg | 7,8% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Candy-like Sweetness, Mild Carmel
|
|||||
Extra Light Dry Extract | 1,20 kg | 37,5% | Torrextrakt |
6 EBC
|
|
Typ:
Torrextrakt Very light color dry malt extract for general purpose use.
|
|||||
Dark Dry Extract | 0,50 kg | 15,6% | Torrextrakt |
34 EBC
|
|
Typ:
Torrextrakt Dark dry extract for general purpose use.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Galena | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 13,00% | 17,8 | 0,6 | |
Användning: Kok Used for: General bittering hops for all beers
|
||||||||
Amarillo | 20 gr | 15 min | Kok | Pellets | 9,20% | 12,5 | 1,1 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Cascade | 20 gr | 15 min | Kok | Pellets | 6,60% | 9,0 | 1,1 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Amarillo | 30 gr | 0 min | Kok | Pellets | 9,20% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Cascade, New Zealand | 24 gr | 0 min | Kok | Pellets | 7,30% | 0,0 | 1,3 | |
Användning: Kok Flowers, citrus & spice with grapefruit the noticeable fragrance quite often. This medium aroma balances the low bittering value. Very popular hop among craft brewers. Used for: Pale Ales, IPAs, Porters
|
||||||||
Cascade | 14 gr | 0 min | Kok | Pellets | 6,60% | 0,0 | 0,8 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 5,50% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Willamette | 20 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 5,50% | 0,0 | 1,1 | |
Användning: Torrhumling Used for: Finishing American and British Ales
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Björklöv | 30 gr | 60 min | Ört | Mäskning | ||
Typ: Ört |
||||||
Enbär | 13 gr | 75 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda |
||||||
Älgört | 30 gr | 15 min | Ört | Kok | ||
Typ: Ört |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 64°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 19,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 8 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 8 min |