Inge Katt
Double IPA (22 A / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.080 SG | 1.012 SG | 81 | 8,9% | 711 |
24 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
81 | 8,9% | 711 |
24 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Havreskal | 0,30 kg | 4,5% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt Havreskal används för att undvika stopp vid lakningen när man brygger med mycket omältade råvaror eller mycket vetemalt. Kan användas istället för risskal ("rice hulls") för detta syfte. Havreskal har minimal påverkan på smak eller färg i ölet. Rekommenderad dosering: 50 gram havreskal per kg malt. Behöver ej krossas. |
|||||
Pale Malt, Maris Otter | 4,80 kg | 71,9% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Oats, Flaked | 0,43 kg | 6,4% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
|||||
Rye Malt (Weyermann) | 0,40 kg | 6,0% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Rye malt for rye style beers. Up to 50% may be used in some rye styles. Adds distinctive rye flavor and aroma. |
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,06 kg | 0,9% | Malt |
1200 EBC
|
|
Typ:
Malt Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts. |
|||||
Light Dry Extract | 0,69 kg | 10,3% | Torrextrakt |
16 EBC
|
|
Typ:
Torrextrakt Pale dry malt extract for general purpose use.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Azacca | 15 gr | 60 min | Kok | Kottar | 14,00% | 20,6 | 0,8 | |
Användning: Kok Döpt efter den Haitiska jordbruksguden skulle man kunna tro att Azacca är väldens första voodoohumle! Azacca har intensiv arom och smak av tropisk frukt och citrus. Mest framträdande är smaker av mogen mango, ananas, päron, tangerine och granbarr. Skördeår: 2014 Typisk alfasyra: 13 - 16 %.
|
||||||||
Amarillo | 50 gr | 15 min | Kok | Pellets | 9,20% | 24,6 | 2,8 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Azacca | 40 gr | 15 min | Kok | Kottar | 14,00% | 27,2 | 2,2 | |
Användning: Kok Döpt efter den Haitiska jordbruksguden skulle man kunna tro att Azacca är väldens första voodoohumle! Azacca har intensiv arom och smak av tropisk frukt och citrus. Mest framträdande är smaker av mogen mango, ananas, päron, tangerine och granbarr. Skördeår: 2014 Typisk alfasyra: 13 - 16 %.
|
||||||||
Amarillo | 50 gr | 0 min | Kok | Pellets | 9,20% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Azacca | 45 gr | 0 min | Kok | Kottar | 14,00% | 0,0 | 2,5 | |
Användning: Kok Döpt efter den Haitiska jordbruksguden skulle man kunna tro att Azacca är väldens första voodoohumle! Azacca har intensiv arom och smak av tropisk frukt och citrus. Mest framträdande är smaker av mogen mango, ananas, päron, tangerine och granbarr. Skördeår: 2014 Typisk alfasyra: 13 - 16 %.
|
||||||||
Amarillo | 100 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 9,20% | 0,0 | 5,6 | |
Användning: Torrhumling Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Ingefära | 21 gr | 15 min | Ört | Kok | ||
Typ: Ört Adds distinctive ginger flavor for Ginger Ales, Holiday Beers. Fresh grated ginger root from the grocer is best. As little as 1/2 ounce per 5 gallons is noticable, but up to 4 oz can be used for ginger ales. |
||||||
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
Yeast Nutrient | 2 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Ingefära | 50 gr | 7 dgr | Ört | Sekundärjäsning | ||
Typ: Ört Adds distinctive ginger flavor for Ginger Ales, Holiday Beers. Fresh grated ginger root from the grocer is best. As little as 1/2 ounce per 5 gallons is noticable, but up to 4 oz can be used for ginger ales. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
California Ale | WLP001 | White Labs | Flytande | 77% | 20°C - 23°C | |
Labb: White Labs Very clean flavor, balance and stability. Accentuates hop flavor
|
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 30 min | 2 min | Infusion | 19,00 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Försockringsrast | 64°C | 75 min | 5 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 5 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 5 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 5 min |