Hardcat
Dubbel IPA (5 E / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.087 SG | 1.016 SG | 135 | 9,3% | 780 |
22 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
135 | 9,3% | 780 |
22 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Maris Otter (Crisp) | 4,38 kg | 68,3% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Caramalt (Thomas Fawcett) | 0,30 kg | 4,7% | Malt |
30 EBC
|
|
Typ:
Malt Made from green malt - imparts a light malt flavor and slight hue. Suitable for light ales, lagers. |
|||||
Crystal 150 | 0,23 kg | 3,6% | Malt |
170 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Maris Otter Pale Liquid Extract | 1,50 kg | 23,4% | Sirap |
12 EBC
|
|
Typ:
Sirap 1,5 kg flytande maltextrakt räcker till 10 liter vört med OG 1,046. Kan användas som huvudsaklig extraktgivande råvara vid extraktbryggning eller som komplement vid maltbryggning. Muntons Maris Otter är framställt genom mäskning av minst 67 % Maris Otter malt.
Färg: högst 12 °EBC (6 °Lovibond). |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Columbus (Tomahawk) | 53 gr | 60 min | Kok | Pellets | 15,50% | 83,0 | 2,9 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Centennial | 18 gr | 15 min | Kok | Pellets | 10,00% | 9,0 | 1,0 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Columbus (Tomahawk) | 18 gr | 15 min | Kok | Pellets | 15,50% | 14,0 | 1,0 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Simcoe | 18 gr | 15 min | Kok | Pellets | 13,00% | 11,7 | 1,0 | |
Användning: Kok High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
||||||||
Centennial | 18 gr | 0 min | Kok | Pellets | 10,00% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Columbus (Tomahawk) | 18 gr | 0 min | Kok | Pellets | 15,50% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Simcoe | 18 gr | 0 min | Kok | Pellets | 13,00% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Kok High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
||||||||
Centennial | 100 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 10,00% | 0,0 | 5,6 | |
Användning: Torrhumling Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Columbus (Tomahawk) | 87 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 15,50% | 0,0 | 4,8 | |
Användning: Torrhumling Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Simcoe | 87 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 4,8 | |
Användning: Torrhumling High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
||||||||
Amarillo | 70 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 9,20% | 0,0 | 3,9 | |
Användning: Torrhumling Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
MM-Klar | 5 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Wyeast 1272 American Ale II | Flytande | 81% | 18°C - 21°C | |||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 65°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 11,50 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |