Gul Katt

American IPA (14 B / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.061 SG 1.010 SG 82 6,8% 546 15 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
82 6,8% 546 15 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (Weyermann) 3,60 kg 74,4% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Corn - Yellow, Flaked (Briess) 1,00 kg 20,7% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 9,50%
Utbyte: 86%
Potential: 1.039 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US
Leverantör: Briess

produce a beer with a mild, less malty flavor
produce a drier, more crisp beer.
APPLICATIONS
Use up to 40% as a cereal adjunct in the total grist

Biscuit (Dingemans) 0,24 kg 5,0% Malt 44 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 44 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Dingemans

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Centennial 15 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 19,2 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 19,2
gr/L: 0,8
8.3 mg/L AA
5,3 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
Aroma: Floral, citrus aroma, spicy, clean bittering flavor
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Celebration Ale, Sierra Nevada Bigfoot

Citra 25 gr 15 min Kok Pellets 12,00% 19,0 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 19,0
gr/L: 1,4
16.7 mg/L AA
10,6 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer.
Substitutes: Unknown

Nelson Sauvin 25 gr 15 min Kok Kottar 12,00% 17,3 1,4

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 12,00%
IBU: 17,3
gr/L: 1,4
16.7 mg/L AA
10,6 AAU
Beta: 7,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: New Zealand

Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
Used for: Pale ale, Super Premiums.
Substitutes: None

Citra 35 gr 5 min Kok Pellets 12,00% 10,7 1,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 10,7
gr/L: 1,9
23.3 mg/L AA
14,8 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer.
Substitutes: Unknown

Nelson Sauvin 35 gr 5 min Kok Kottar 12,00% 9,7 1,9

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 12,00%
IBU: 9,7
gr/L: 1,9
23.3 mg/L AA
14,8 AAU
Beta: 7,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: New Zealand

Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
Used for: Pale ale, Super Premiums.
Substitutes: None

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 30 min 2 min Infusion 19,00 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 19,00 L

Försockringsrast 64°C 75 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se