Dark Experiment

American IPA (14 B / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
15,0 L 90 min 1.066 SG 1.012 SG 56 7,2% 0 44 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
56 7,2% 0 44 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) UK 4,00 kg 88,2% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 45,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Base malt for all English beer styles
Lower diastatic power than American 2 Row Pale Malt

Carafa I 0,10 kg 2,2% Malt 664 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 664 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Used to intensify aroma and color in dark, Munich beers and stouts.

Chocolate Malt 0,10 kg 2,2% Malt 887 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 887 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 73%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 10,5%
Ursprung: Storbritannien

Dark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor.
Use for: Brown ales, porters, some stouts
Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.

Roasted Barley 0,10 kg 2,2% Malt 591 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 591 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 55%
Potential: 1.025 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Roasted at high temperature to create a burnt, grainy, coffee like flavor.
Imparts a red to deep brown color to beer, and very strong roasted flavor.
Use 2-4% in Brown ales to add a nutty flavor, or 3-10% in Porters and Stouts for coffee flavor.

Corn Sugar (Dextrose) 0,23 kg 5,2% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 100%
Potential: 1.046 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: US

Widely used for bottling at rate of approx 2/3 cup per 5 gallons of beer

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Ex-CF122 20 gr 60 min Kok Kottar 5,00% 13,3 1,3

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 5,00%
IBU: 13,3
gr/L: 1,3
6.7 mg/L AA
3,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Cascade 15 gr 60 min Kok Pellets 5,50% 12,1 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 12,1
gr/L: 1,0
5.5 mg/L AA
2,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Ex-CF122 10 gr 60 min Kok Kottar 5,00% 6,7 0,7

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 5,00%
IBU: 6,7
gr/L: 0,7
3.3 mg/L AA
1,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Ex-CF122 20 gr 15 min Kok Kottar 5,00% 6,6 1,3

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 5,00%
IBU: 6,6
gr/L: 1,3
6.7 mg/L AA
3,5 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Cascade 15 gr 15 min Kok Pellets 5,50% 6,0 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 6,0
gr/L: 1,0
5.5 mg/L AA
2,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Citra 10 gr 15 min Kok Pellets 12,00% 8,7 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 8,7
gr/L: 0,7
8.0 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer.
Substitutes: Unknown

Citra 18 gr 0 min Kok Pellets 12,00% 0,0 1,2

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,2
14.4 mg/L AA
7,6 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer.
Substitutes: Unknown

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 67°C 60 min 2 min Infusion 11,21 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 11,21 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se