Bonnen Pils

Bohemian Pilsener (2 B / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.048 SG 1.010 SG 44 5,0% 508 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
44 5,0% 508 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 3,50 kg 79,7% Malt 5 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 5 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Goldpils Vienna (Briess) 0,45 kg 10,3% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 80,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 12,0%
Ursprung: US
Leverantör: MaltMagnus.se

Rik maltig smak med antydan av kex och en exceptionellt ren avslutning. Används som basmalt till 100% eller som specialmalt i höga doseringar för justering av färg och smak. Ger ljusa gyllene nyanser. Används vanligtvis i Vienna, Oktoberfest och Märzen öl, eller i vilken öl som helst för att ge en rik maltig smak.

Carapils (Briess) 0,24 kg 5,5% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 6,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: MaltMagnus.se

Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
Rekommenderad max giva är 5 %

Munich 0,20 kg 4,6% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 80,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hersbrucker 30 gr 60 min Kok Pellets 2,75% 10,7 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 10,7
gr/L: 1,5
4.1 mg/L AA
2,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Northern Brewer 15 gr 60 min Kok Pellets 8,50% 16,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 16,5
gr/L: 0,8
6.4 mg/L AA
4,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Hersbrucker 30 gr 15 min Kok Pellets 2,75% 5,3 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 5,3
gr/L: 1,5
4.1 mg/L AA
2,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Northern Brewer 15 gr 15 min Kok Pellets 8,50% 8,2 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 8,2
gr/L: 0,8
6.4 mg/L AA
4,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Paradisfrön 3 gr 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok
Används till: Kryddöl

Also called Paradise Seeds or Grains of Paradise. Native to west Africa. Pepper zing with citrus notes, pine aroma.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Pilsen Lager 2007 Wyeast Labs Flytande 73% 9°C - 13°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 9°C - 13°C
Typ: Lager
Flockulering: Medium
Bäst till: American Pilsner, Bohemian Pilsner, Light Lagers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Classic American pilsner strain. Smooth with a malty flavor. Dry and crisp fermentation.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 30 min 2 min Infusion 19,02 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 19,02 L

Försockringsrast 64°C 75 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se