Bonnen Pils
Bohemian Pilsener (2 B / BJCP)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 90 min | 1.048 SG | 1.010 SG | 44 | 5,0% | 508 |
9 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
44 | 5,0% | 508 |
9 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner | 3,50 kg | 79,7% | Malt |
5 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Goldpils Vienna (Briess) | 0,45 kg | 10,3% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Rik maltig smak med antydan av kex och en exceptionellt ren avslutning. Används som basmalt till 100% eller som specialmalt i höga doseringar för justering av färg och smak. Ger ljusa gyllene nyanser. Används vanligtvis i Vienna, Oktoberfest och Märzen öl, eller i vilken öl som helst för att ge en rik maltig smak. |
|||||
Carapils (Briess) | 0,24 kg | 5,5% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
|
|||||
Munich | 0,20 kg | 4,6% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hersbrucker | 30 gr | 60 min | Kok | Pellets | 2,75% | 10,7 | 1,5 | |
Användning: Kok Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
|
||||||||
Northern Brewer | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 8,50% | 16,5 | 0,8 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
||||||||
Hersbrucker | 30 gr | 15 min | Kok | Pellets | 2,75% | 5,3 | 1,5 | |
Användning: Kok Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
|
||||||||
Northern Brewer | 15 gr | 15 min | Kok | Pellets | 8,50% | 8,2 | 0,8 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Paradisfrön | 3 gr | 5 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda Also called Paradise Seeds or Grains of Paradise. Native to west Africa. Pepper zing with citrus notes, pine aroma. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Pilsen Lager | 2007 | Wyeast Labs | Flytande | 73% | 9°C - 13°C | |
Labb: Wyeast Labs Classic American pilsner strain. Smooth with a malty flavor. Dry and crisp fermentation. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 30 min | 2 min | Infusion | 19,02 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Försockringsrast | 64°C | 75 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |