Karmen

American Wheat or Rye Beer (6 D / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.051 SG 1.011 SG 28 5,2% 391 8 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
28 5,2% 391 8 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 3,25 kg 80,2% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Pale Malt (Weyermann) 0,80 kg 19,8% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Northern Brewer 10 gr 60 min Kok Pellets 8,50% 11,9 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 11,9
gr/L: 0,6
4.7 mg/L AA
3,0 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Rakau (Alpharoma) 20 gr 15 min Kok Pellets 10,80% 15,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,80%
IBU: 15,0
gr/L: 1,1
12.0 mg/L AA
7,6 AAU
Beta: 5,20%
HSI: 20,00%
Ursprung: New Zealand

Previously known as Alpharoma. Suited for new world styles where brash fruit character and big but well constructed bitterness is desired. Has been compared to Nelson Sauvin as a "flavor hop".
Used for: Pale Ale, IPA, Lager
Aroma: Tropical fruit, passion fruit, apricot/peach
Substitutions: Amarillo, Summit
Storage: Good
10-11% AA / 4.6-6% Beta

Rakau (Alpharoma) 20 gr 0 min Kok Pellets 10,80% 0,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
12.0 mg/L AA
7,6 AAU
Beta: 5,20%
HSI: 20,00%
Ursprung: New Zealand

Previously known as Alpharoma. Suited for new world styles where brash fruit character and big but well constructed bitterness is desired. Has been compared to Nelson Sauvin as a "flavor hop".
Used for: Pale Ale, IPA, Lager
Aroma: Tropical fruit, passion fruit, apricot/peach
Substitutions: Amarillo, Summit
Storage: Good
10-11% AA / 4.6-6% Beta

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
American Wheat Ale 1010 Wyeast Labs Flytande 76% 14°C - 23°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 76%
Temperatur: 14°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Bäst till: American Wheat, Berlin Weiss, Hefeweizen
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Dry, Crisp, tart beer in the American Hefeweizen style. Low flocculation aids in producing desired chill haze.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 30 min 2 min Infusion 10,56 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 10,56 L

Försockringsrast 67°C 45 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se