Kottmos

American Pale Ale (18 B / BJCP 2015)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.049 SG 1.006 SG 46 5,6% 437 21 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 5,6% 437 21 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (Weyermann) 2,75 kg 59,1% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Pilsner (Weyermann) 0,93 kg 20,0% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,20%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,9%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt.

Pale Ale (Castle) 0,45 kg 9,7% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,00%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 61,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 0,0%
Ursprung: Belgium
Leverantör: MaltMagnus.se

Denna malt ger en gyllene nyans till vörten. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna, smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl.

Caramunich I (Weyermann) 0,27 kg 5,9% Malt 100 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 100 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

German crystal malt. Adds maltiness, flavor, color and aroma.

Wheat, Torrified 0,25 kg 5,4% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
Used primarily in place of raw wheat when making Belgian White and Wit
Faster conversion and higher yield than raw wheat
Protein rest recommended when mashing

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Chinook 15 gr 60 min Kok Pellets 13,00% 27,7 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 27,7
gr/L: 0,8
10.8 mg/L AA
6,9 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Cascade 20 gr 10 min Kok Pellets 5,50% 5,7 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 5,7
gr/L: 1,1
6.1 mg/L AA
3,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Chinook 15 gr 10 min Kok Pellets 13,00% 10,1 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 10,1
gr/L: 0,8
10.8 mg/L AA
6,9 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Chinook 38 gr 0 min Kok Pellets 13,00% 0,0 2,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,1
27.4 mg/L AA
17,4 AAU
Beta: 3,60%
HSI: 42,00%
Ursprung: U.S.

Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale

Cascade 20 gr 0 min Kok Pellets 5,50% 0,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
6.1 mg/L AA
3,9 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Granskott, nyplockade 150 gr 60 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Nyplockade granskott

Granskott, nyplockade 25 gr 5 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Nyplockade granskott

Granskott, nyplockade 50 gr 7 dgr Ört Sekundärjäsning

Typ: Ört
Användning: Sekundärjäsning

Nyplockade granskott

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale American US-05 DCL/Fermentis Torr 77% 15°C - 24°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 77%
Temperatur: 15°C - 24°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ale, other clean finish ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 62°C 90 min 15 min Infusion 16,85 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 16,85 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se