Kottmos
American Pale Ale (18 B / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.049 SG | 1.006 SG | 46 | 5,6% | 437 |
21 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
46 | 5,6% | 437 |
21 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (Weyermann) | 2,75 kg | 59,1% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
Pilsner (Weyermann) | 0,93 kg | 20,0% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Pale Ale (Castle) | 0,45 kg | 9,7% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Denna malt ger en gyllene nyans till vörten. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna, smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Caramunich I (Weyermann) | 0,27 kg | 5,9% | Malt |
100 EBC
|
|
Typ:
Malt German crystal malt. Adds maltiness, flavor, color and aroma. |
|||||
Wheat, Torrified | 0,25 kg | 5,4% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Chinook | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 13,00% | 27,7 | 0,8 | |
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Cascade | 20 gr | 10 min | Kok | Pellets | 5,50% | 5,7 | 1,1 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Chinook | 15 gr | 10 min | Kok | Pellets | 13,00% | 10,1 | 0,8 | |
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Chinook | 38 gr | 0 min | Kok | Pellets | 13,00% | 0,0 | 2,1 | |
Användning: Kok Strong versatile bittering hop
|
||||||||
Cascade | 20 gr | 0 min | Kok | Pellets | 5,50% | 0,0 | 1,1 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Granskott, nyplockade | 150 gr | 60 min | Ört | Kok | ||
Typ: Ört Nyplockade granskott |
||||||
Granskott, nyplockade | 25 gr | 5 min | Ört | Kok | ||
Typ: Ört Nyplockade granskott |
||||||
Granskott, nyplockade | 50 gr | 7 dgr | Ört | Sekundärjäsning | ||
Typ: Ört Nyplockade granskott |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 62°C | 90 min | 15 min | Infusion | 16,85 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |