Lokatt
Pale ale (APA) (4 C / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.046 SG | 1.011 SG | 42 | 4,6% | 508 |
14 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
42 | 4,6% | 508 |
14 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale | 2,00 kg | 58,8% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Munchner | 0,60 kg | 17,6% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Tillredningstemperaturer i intervallet 110 - 120 ° C ger malten en aromatisk, nötig karaktär. Den höga temperaturen leder till klart nedsatt enzymverksamhet jämfört med Pilsnermalt. Münchnermalt är idealisk malt för mörkt lageröl, festivalöl och bocköl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. Den minskade enzymverksamheten måste beaktas vid utformningen bryggreceptet. |
|||||
Carahell (Weyermann) | 0,20 kg | 5,9% | Malt |
26 EBC
|
|
Typ:
Malt Light colored caramel malt. Adds body, color and aroma. Use up to 30% in low alcohol beers |
|||||
Light Dry Extract | 0,50 kg | 14,7% | Torrextrakt |
16 EBC
|
|
Typ:
Torrextrakt Pale dry malt extract for general purpose use.
|
|||||
Cane (Beet) Sugar | 0,10 kg | 2,9% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Common household baking sugar.
|
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Amarillo | 10 gr | 60 min | Kok | Pellets | 9,20% | 13,4 | 0,6 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Amarillo | 20 gr | 10 min | Kok | Pellets | 9,20% | 9,7 | 1,1 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Jarrylo | 20 gr | 10 min | Kok | Pellets | 16,00% | 17,0 | 1,1 | |
Användning: Kok Notes: Underwhelming hop. Good if used in combination of hops with stronger flavors like Amarillo. Aroma: Banana, pear, spice. |
||||||||
Amarillo | 30 gr | 0 min | Kok | Pellets | 9,20% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Jarrylo | 30 gr | 0 min | Kok | Pellets | 16,00% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Kok Notes: Underwhelming hop. Good if used in combination of hops with stronger flavors like Amarillo. Aroma: Banana, pear, spice. |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört. Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
US West Coast Yeast | M44 | Mangrove Jack's | Torr | 73% | 15°C - 23°C | |
Labb: Mangrove Jack's With the craft beer movement being lead by the USA, there has been a demand for a yeast strain which emphasizes the expressive flavors of the unique ingredients used.
|
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 64°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 6,03 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 8 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 8 min |