Röd Älg
Scottish strong ale, 90/- (5 A / SHBF 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,9 L | 80 min | 1.069 SG | 1.018 SG | 21 | 6,7% | 427 |
17 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
21 | 6,7% | 427 |
17 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale (2-row) | 6,20 kg | 90,9% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt 2-row spring barley. High degree of modification. Malt flavour contributes specially to sweet and nutty notes. |
|||||
Caramel/Crystal Malt - 60L | 0,17 kg | 2,5% | Malt |
118 EBC
|
|
Typ:
Malt Adds body, color and improves head retention.
|
|||||
Rökmalt (Castle Malting) | 0,17 kg | 2,5% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Rökt över Skotsk torv.
Användnigsområde: Skotska Ales , Porters, Tyska Rököl och Special öl. Rekomenderad giva max 5% |
|||||
Vienna | 0,17 kg | 2,5% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Är tillredd vid något högre temperatur än Pilsner malt. Viennamalt ger en gyllenefärgad öl och ökar kropp och fullkomlighet,.På grund av den högre tillredningstemperaturen är enzymets aktivitet i Viennamalt något lägre än för Pilsnermalt. Smaken av Viennamalt är liknande Pilsnermalt plus smak av karamell och kola. Viennamalt är väl lämpad för relativt svagfärgade öl, Typiska användningsområden är att förbättra färg och smak av ljust öl. Viennamalt har också en egen öltyp, Viennalager, som är känd för sin djupa, gyllene färg och maltiga smak. Kan användas upp till 100%. |
|||||
Aromatic Malt | 0,11 kg | 1,6% | Malt |
51 EBC
|
|
Typ:
Malt Provides a very strong malt flavor and aroma to your beer. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Hersbrucker | 22 gr | 90 min | Kok | Pellets | 4,00% | 10,7 | 1,2 | |
Användning: Kok Used for: German style lagers and wheat beers
|
||||||||
Northern Brewer | 11 gr | 90 min | Kok | Pellets | 8,50% | 11,3 | 0,6 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
||||||||
Styrian Goldings | 7 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,40% | 2,1 | 0,4 | |
Användning: Kok A seedless version of Fuggles grown in Slovenia
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Irish Moss | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Scottish Ale | 1728 | Wyeast Labs | Flytande | 71% | 13°C - 24°C | |
Labb: Wyeast Labs High alcohol tolerance. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 60 min | 0 min | Temperatur | 19,00 L | |
Höjningstid: 0 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 2 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 2 min |