Svartvit Katt
Black IPA (21 B / BJCP 2015)
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.060 SG | 1.008 SG | 62 | 6,7% | 529 |
56 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
62 | 6,7% | 529 |
56 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Havreskal | 0,30 kg | 5,6% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt Havreskal används för att undvika stopp vid lakningen när man brygger med mycket omältade råvaror eller mycket vetemalt. Kan användas istället för risskal ("rice hulls") för detta syfte. Havreskal har minimal påverkan på smak eller färg i ölet. Rekommenderad dosering: 50 gram havreskal per kg malt. Behöver ej krossas. |
|||||
Maris Otter (Crisp) | 2,25 kg | 41,7% | Malt |
8 EBC
|
|
Typ:
Malt Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
|||||
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2,25 kg | 41,7% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts. |
|||||
Midnight Wheat (Briess) | 0,35 kg | 6,5% | Malt |
1084 EBC
|
|
Typ:
Malt Bitterlös svartrostad vetemalt, specialmalt utan bittra eller sträva eftersmaker. Kan användas i alla recept där det krävs en "debittered black malt" (bitterlös svartmalt). Midnight wheat är den mjukaste lenaste källan till svart färg, utan att ge bittra eftersmaker. |
|||||
Biscuit (Dingemans) | 0,25 kg | 4,6% | Malt |
44 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Centennial | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 25,8 | 1,1 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Cascade | 40 gr | 10 min | Kok | Pellets | 5,50% | 10,3 | 2,2 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Citra | 20 gr | 10 min | Kok | Pellets | 12,00% | 11,2 | 1,1 | |
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Nelson Sauvin | 20 gr | 10 min | Kok | Kottar | 12,00% | 10,2 | 1,1 | |
Användning: Kok Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
||||||||
Cascade | 35 gr | 0 min | Kok | Pellets | 5,50% | 0,0 | 1,9 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Citra | 30 gr | 0 min | Kok | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Nelson Sauvin | 30 gr | 0 min | Kok | Kottar | 12,00% | 0,0 | 1,7 | |
Användning: Kok Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
||||||||
Centennial | 6 gr | 0 min | Kok | Pellets | 10,00% | 0,0 | 0,3 | |
Användning: Kok Used for: General purpose bittering, aroma in American ales and Wheats
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 9 dgr | Torrhumling | Pellets | 5,50% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Citra | 50 gr | 9 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Nelson Sauvin | 50 gr | 9 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
PH 5.2 Stabilizer | 14,79 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering PH 5.2 Stabilizer by Five Star is a prioprietary mix of phosphate buffers used to lower the PH of your Mash to 5.2 for brewing. |
||||||
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
American Ale II | 1272 | Wyeast Labs | Flytande | 74% | 16°C - 22°C | |
Labb: Wyeast Labs Clean, tart, nutty flavor. More fruity than Wyeast American Ale yeast. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 62°C | 60 min | 15 min | Temperatur | 11,50 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |