Boulder road Stiiim

California Common Beer (7 B / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
38,0 L 60 min 1.053 SG 1.012 SG 46 5,3% 539 24 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 5,3% 539 24 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt, Maris Otter 7,00 kg 82,4% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Maris Otter

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Carared 0,50 kg 5,9% Malt 39 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 39 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Adds body, color and improves head retention.
Also called "Crystal" malt.

Munich Malt 0,50 kg 5,9% Malt 18 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 18 EBC  
Malningsgrad: 1,30%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 72,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Malty-sweet flavor characteristic and adds a reddish amber color to the beer.
Does not contribute signficantly to body or head retention.
Use for: Bock, Porter, Marzen, Oktoberfest beers

Wheat, Torrified 0,30 kg 3,5% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
Used primarily in place of raw wheat when making Belgian White and Wit
Faster conversion and higher yield than raw wheat
Protein rest recommended when mashing

Chocolate Malt 0,20 kg 2,4% Malt 887 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 887 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 73%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 10,5%
Ursprung: Storbritannien

Dark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor.
Use for: Brown ales, porters, some stouts
Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus (Tomahawk) 25 gr 60 min Kok Pellets 17,00% 27,6 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 27,6
gr/L: 0,7
11.2 mg/L AA
15,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
Used for: Bittering, flavor, aroma - IPA, American Pale Ale, Stout, Lager
Aroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitterness
Substitutes: Centennial

Northern Brewer 40 gr 15 min Kok Pellets 7,00% 9,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,00%
IBU: 9,0
gr/L: 1,1
7.4 mg/L AA
9,9 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Northern Brewer 20 gr 5 min Kok Pellets 7,00% 1,8 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,00%
IBU: 1,8
gr/L: 0,5
3.7 mg/L AA
4,9 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Northern Brewer 40 gr 0 min Kok Pellets 7,00% 0,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,1
7.4 mg/L AA
9,9 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Columbus (Tomahawk) 15 gr 0 min Kok Pellets 17,00% 0,0 0,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 17,00%
IBU: 0,0
gr/L: 0,4
6.7 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
Used for: Bittering, flavor, aroma - IPA, American Pale Ale, Stout, Lager
Aroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitterness
Substitutes: Centennial

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 4,50 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Epsom Salt (MgSO4) 3,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Whirlfloc Tablet 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Aids in clearing yeast and chill haze. Easy to use tablet form.

Yeast Nutrient 5 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Saflager Lager W-34/70 DCL/Fermentis Torr 75% 9°C - 15°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 9°C - 15°C
Typ: Lager
Flockulering: Hög
Bäst till: European lagers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A famous yeast strain from Weihenstephan Germany used worldwide in brewing. Their most popular strain for lagers.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 67°C 60 min 15 min Infusion 22,17 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 22,17 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se