Beerfinger

American IPA (14 B / BJCP)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 60 min 1.051 SG 1.009 SG 75 5,6% 20 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
75 5,6% 20 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Caramel/Crystal Malt 80L 0,80 kg 14,3% Malt 100 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 100 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 0,00%
Utbyte: 74%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 0,0%

Pale Malt (2 Row) US 4,80 kg 85,7% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 0,00%
Utbyte: 78%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 0,0%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Centennial 100 gr 5 min Kok Pellets 10,50% 26,3 5,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,50%
IBU: 26,3
gr/L: 5,0
52.5 mg/L AA
37,0 AAU
Beta: 4,00%
Caryophyllene: 5,00%
Cohumulone: 29,00%
HSI: 0,00%
Myrcene: 58,00%
Ursprung: US
Kan ersättas med: Cascade

Medium with floral and citrus tones.

Cluster 50 gr 60 min Kok Pellets 7,75% 48,7 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 7,75%
IBU: 48,7
gr/L: 2,5
19.4 mg/L AA
13,7 AAU
Beta: 5,00%
Caryophyllene: 6,50%
Cohumulone: 40,00%
HSI: 84,00%
Myrcene: 50,00%
Ursprung: US
Kan ersättas med: Galena, Chinook

Dual-purpose with floral aroma.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
BRY-97 BRY-97 Danstar Torr 75% 10°C - 35°C

Labb: Danstar
Labb: Danstar
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 10°C - 35°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Max antal generationer: 10
Generation: 0

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Mäskning 68°C 60 min 25 min Infusion 22,83 L

Höjningstid: 25 min
Typ: Infusion
Vatten: 22,83 L

Lakning 78°C 15 min 10 min Infusion 6,03 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Infusion
Vatten: 6,03 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se