Boulder road Tüska Pilsner

German Pilsner (Pils) (2 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
38,0 L 90 min 1.049 SG 1.008 SG 44 5,4% 433 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
44 5,4% 433 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) Ger 5,00 kg 64,9% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

German base for Pilsners and Bohemian Lagers

Pale Malt, Maris Otter 2,70 kg 35,1% Malt 6 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 6 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Maris Otter

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Perle 40 gr 60 min Kok Pellets 6,90% 18,6 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,90%
IBU: 18,6
gr/L: 1,1
7.3 mg/L AA
9,7 AAU
Beta: 4,75%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

Used for: General purpose bittering for US and German ales, lagers
Aroma: Slightly spicy, pleasant aroma, minty
Substitutes: Chinook, Galena, Northern Brewer
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Pale Bock

Magnum 15 gr 60 min Kok Pellets 13,30% 13,4 0,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,30%
IBU: 13,4
gr/L: 0,4
5.2 mg/L AA
7,0 AAU
Beta: 6,50%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

German Hallertauer hybrid, widely used in Germany
Used for: German ales and lagers
Aroma: Good aroma and stable spicy flavor
Substitutes: N/A

Perle 30 gr 15 min Kok Pellets 6,90% 6,9 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,90%
IBU: 6,9
gr/L: 0,8
5.4 mg/L AA
7,3 AAU
Beta: 4,75%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

Used for: General purpose bittering for US and German ales, lagers
Aroma: Slightly spicy, pleasant aroma, minty
Substitutes: Chinook, Galena, Northern Brewer
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Pale Bock

Perle 30 gr 5 min Kok Pellets 6,90% 2,8 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,90%
IBU: 2,8
gr/L: 0,8
5.4 mg/L AA
7,3 AAU
Beta: 4,75%
HSI: 15,00%
Ursprung: Germany

Used for: General purpose bittering for US and German ales, lagers
Aroma: Slightly spicy, pleasant aroma, minty
Substitutes: Chinook, Galena, Northern Brewer
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Pale Bock

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Lactic Acid 5,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Mäsk pH

Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate.

Calcium Chloride 4,50 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Epsom Salt (MgSO4) 1,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Gypsum (Calcium Sulfate) 1,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Whirlfloc Tablet 2,01 stycken 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Aids in clearing yeast and chill haze. Easy to use tablet form.

Yeast Nutrient 10 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Saflager Lager W-34/70 DCL/Fermentis Kultur 75% 9°C - 15°C

Labb: DCL/Fermentis
Labb: DCL/Fermentis
Form: Kultur
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 9°C - 15°C
Typ: Lager
Flockulering: Hög
Bäst till: European lagers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A famous yeast strain from Weihenstephan Germany used worldwide in brewing. Their most popular strain for lagers.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 64°C 90 min 2 min Infusion 20,08 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 20,08 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se