Söderhjärta

American Pale Ale (10 A / BJCP 2008)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.044 SG 1.011 SG 46 4,4% 587 15 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
46 4,4% 587 15 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (Weyermann) 3,10 kg 88,6% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 100,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,1%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt.

Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) 0,15 kg 4,3% Malt 118 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 118 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Caramel or crystal malt from Thomas Fawcett. Adds Toffee caramel flavor. Improves head retention and body.

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,15 kg 4,3% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Brewing Sugar 0,10 kg 2,9% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 11,7%
Ursprung: Australia
Leverantör: Coopers

80% Dextros, 20% Maltodextrin

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Southern Promise 12 gr 60 min Kok Pellets 10,50% 18,7 0,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,50%
IBU: 18,7
gr/L: 0,7
7.0 mg/L AA
4,4 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

Smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika i 5-10 år.
Arom och smak: Aromatisk, fruktig, barrträd, citrus, mjukt träig med aning kåda och en lätt kryddighet. Låg halt av kohumulon.

Skördeår: 2013

Typisk alfasyra: 9,5 - 11,5 %.

J17 20 gr 15 min Kok Pellets 10,50% 15,5 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,50%
IBU: 15,5
gr/L: 1,1
11.7 mg/L AA
7,4 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

J17 är en helt ny sydafrikansk experimenthumle som man äntligen fått fram i tillräckliga kvantiteter så att även vi fått några få kg att testa.
Den har relativt hög alfasyrahalt, men det är framför allt för sin fina arom som den är intressant.
Arom och smak: När man doftar tänker man direkt på söt tangerin. Den beskrivs också i termer av doft / smak av guava, tropisk fruktbål, passionsfrukt och granadilla.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 10 - 11 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

Southern Passion 10 gr 15 min Kok Pellets 8,00% 5,9 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,00%
IBU: 5,9
gr/L: 0,6
4.4 mg/L AA
2,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

Ny och tämligen unik smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika sedan några få år.
Arom och smak: Massiv doft av tropisk frukt, framför allt passionsfrukt och persika. Den ger också smak av melon, mango och lätt citrus, parat med en mild gräsig kryddighet.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 6 - 10 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

J17 30 gr 1 min Kok Pellets 10,50% 2,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,50%
IBU: 2,0
gr/L: 1,7
17.5 mg/L AA
11,1 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

J17 är en helt ny sydafrikansk experimenthumle som man äntligen fått fram i tillräckliga kvantiteter så att även vi fått några få kg att testa.
Den har relativt hög alfasyrahalt, men det är framför allt för sin fina arom som den är intressant.
Arom och smak: När man doftar tänker man direkt på söt tangerin. Den beskrivs också i termer av doft / smak av guava, tropisk fruktbål, passionsfrukt och granadilla.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 10 - 11 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

Southern Passion 20 gr 1 min Kok Pellets 8,00% 1,0 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,00%
IBU: 1,0
gr/L: 1,1
8.9 mg/L AA
5,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: South Africa

Ny och tämligen unik smak- och aromhumle som funnits tillgänglig i Sydafrika sedan några få år.
Arom och smak: Massiv doft av tropisk frukt, framför allt passionsfrukt och persika. Den ger också smak av melon, mango och lätt citrus, parat med en mild gräsig kryddighet.

Skördeår: 2014

Typisk alfasyra: 6 - 10 %.
Aktuell alfasyra står på etiketten.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
US West Coast Yeast M44 Mangrove Jack's Torr 73% 15°C - 23°C

Labb: Mangrove Jack's
Labb: Mangrove Jack's
Form: Torr
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 15°C - 23°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: American ales, high alcohol beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

With the craft beer movement being lead by the USA, there has been a demand for a yeast strain which emphasizes the expressive flavors of the unique ingredients used.
U.S. West Coast Yeast is a high attenuating, top-fermenting strain that ferments with almost completely neutral attributes across a wide range of wort strengths and temperature ranges. It produces a moderately high acidity which allows the tangy citrus hop aromas to really punch through, while also enhancing toasted and dark malt characters. If you plan to use a lot of expensive flavourful hops as the prominent feature of your beer, use this yeast.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 62°C 75 min 15 min Infusion 14,23 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Infusion
Vatten: 14,23 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se