Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner (1 G / SHBF 2019)

Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
21,0 L 60 min 1.044 SG 1.012 SG 10 4,2% 4 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
10 4,2% 4 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) Bel 3,50 kg 87,5% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 79%
Använd efter kokning: Ja

Munich Malt 0,25 kg 6,3% Malt 5 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 5 EBC  
Utbyte: 80%
Använd efter kokning: Ja

Melanoiden Malt 0,25 kg 6,3% Malt 15 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 15 EBC  
Utbyte: 80%
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Saaz (Czech Republic) 10 gr 60 min Kok Pellets 3,80% 4,8 0,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,80%
IBU: 4,8
gr/L: 0,5
1.8 mg/L AA
1,3 AAU

Saaz (Czech Republic) 20 gr 15 min Kok Pellets 3,80% 4,8 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,80%
IBU: 4,8
gr/L: 1,0
3.6 mg/L AA
2,7 AAU

Saaz (Czech Republic) 20 gr 0 min Kok Pellets 3,80% 0,0 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 3,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
3.6 mg/L AA
2,7 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Pors 15 gr 20 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Pors 9 gr 20 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok

Pors 9 gr 5 min Krydda Sekundärjäsning

Typ: Krydda
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
M84 Bohemian Lager Torr

Labb:
Labb:
Form: Torr
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Lager

Brygglogg.se

Visa och ladda ner receptet på www.brygglogg.se